VUKOVAR Položeni vijenci na Memorijalnom groblju

FaH/ Damir SENČAR

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske u nedjelju su na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule i nestale hrvatske branitelje.

„Poklonili smo se na Memorijalnom groblju onima koji su najzaslužniji za stvaranje nezavisne i slobodne Hrvatske i koji su za taj cilj dali i svoje živote. Na nama je da gradimo bolju i kvalitetniju Hrvatsku, da se odavde ne odlazi nego dolazi, da stvaramo nova radna mjesta“, rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podsjetio je kako je nakon ovoga velikog dana u hrvatskoj povijesti uslijedio napad na Republiku Hrvatsku i Domovinski rat.

„Ponosni smo što možemo živjeti u slobodnoj Hrvatskoj i da je stvaramo onakvom kakvom su je sanjali i za kakvu su ginuli hrvatski branitelji koji su najznačajniji za današnju slobodnu i nezavisnu Hrvatsku“, rekao je Penava.

Na Memorijalnom groblju vijence su položila izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Policijske uprave Vukovarsko-srijemske županije te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije. Molitvu na groblju predvodio fra Ivica Jagodić, župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova. Nakon polaganja vijenaca u crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa.

Komentiraj