Vuk Vuković: “Male firme više neće plaćati HGK i to je pobjeda Udruge Glas poduzetnika”

Autor:

25.03.2021., Sibenik - Opcina Primosten na celu s nacelnikom Stipom Petrinom na tiskovnoj konferenciji predstavila je potpunu transparentnost proracuna u Opcini Primosten koji ce biti od sada vidljiv na internet stranicama. Gost tribine i demonstrator na tiskovnoj bio je Vuk Vukovic.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon sastanka vladajuće koalicije u četvrtak Andrej Plenković je dao izjavu u kojoj je pored zabrane rada nedjeljom trgovinama najavio i da će se nekim tvrtkama ukinuti plaćanje obavezne članarine za HGK.

“Što se tiče zakona o HGK, on ima tri važne točke, ona društva koja su članovi HGK, a plaćaju najmanju članarinu od 42 kune, oni ne bi plaćali ništa. Oni veći bi nastavili plaćati. Prihodi bi se smanjili za 60-ak milijuna kuna, a nadomjestili bi se prihodima HGK na tržištu ili sredstvima iz pojedinih resora na koja se naslanjaju aktivnosti HGK. To bi podrazumijevalo i racionalizaciju broja zaposlenih u HGK”, rekao je Plenković u četvrtak.

“Ti zakoni će se još doraditi na vladi i proći određene konzultacije i javno savjetovanje. Ići će u redovnu proceduru u saboru”, rekao je.

“Ovo je pobjeda pritiska Udruge Glas poduzetnika”

Vuk Vuković, ekonomist i voditelj Ekonomskog savjeta udruge Glas poduzetnika, pozdravio je ovu odluku. Rekao je da je to korak u dobrom smjeru.

“Ovo za HGK smatramo još jednom pobjedom pritiska UGP-a prema Vladi. Čisto da bude jasno, da nije bilo nas, nikad se to ne bi dogodilo. Iako smo mi htjeli dobrovoljno članstvo kako bismo uklonili politiku iz HGK, i na tome inzistiramo i dalje, ovo je svojevrstan kompromis i korak u dobrom smjeru”, rekao je Vuković.

 

Plenković: “Zabranit ćemo rad nedjeljom, osim 16 nedjelja u godini, male firme neće plaćati članarinu HGK, Zlatu Đurđević nećemo podržati”

 

OZNAKE: vuk vuković, HGK, Vlada

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.