VUČIĆ ŠOKIRAN “Odgovor Hrvatske spada u zonu sumraka”

HINA/ TANJUG/ MARKO DJOKOVIC

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao je u utorak kako je šokiran što je Hrvatska u službenom dopisu od Srbije tražila da dio izbjeglica preusmjeri na mađarsku i druge granice Europskle unije. Vučić je rekao da ovakvim ponašanjem Hrvatska krši brojne sporazume koje je Srbija potpisala s EU.

“Odgovor Hrvatske spada u zonu sumraka: ‘Ajde vi Srbi pošaljite pola izbjeglica na Horgoš, pola kod nas i pustit ćemo promet. To je službeni odgovor”, prenosi riječi Vučića RTS. Vučić je dodao kako ponašanje Hrvatske dovodi cijelu Europsku uniju da krši civilizacijske norme.

 

  • Prema Vučićevim riječima, Srbija se sa problemom izbjeglica suočava pet mjeseci, a Hrvatska samo pet dana. “I opet, oni imaju probleme, a mi nemamo”.

 

Vučić je istaknuo i kako u prva četiri i pol mjeseca nitko od izbjeglica nije išao u Hrvatsku, te da su sami birali svoje rute.

“Znači li to da smo mi trebali zaustaviti sav promet s Makedonijom? Ako neka granica radi, to je naša, a Hrvati ne kontroliraju izbjeglice, kao – boje se uzeti im otisak prsta. Mi se ne bojimo i kontroliramo ih”, zaključio je Vučić.

Komentiraj