Vučić o susretu s Plenkovićem u Davosu: “Otvoren i ugodan razgovor”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Davosu se susreo s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkvićem. Vučić je kazao da je razgovor bio ‘otvoren i ugodan’.

“Jutarnji razgovori o srpsko-hrvatskim odnosima s premijerom Andrejom Plenkovićem”, objavljeno je na Instagram profilu “budućnostsrbijeav”, uz fotografiju Vučića i Plenkovića.

Vučić je za Blic rekao kako se s Plenkovićem susreo pred sam početak panela Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana.

“Dotaknuli smo se odnosa Srbije i Hrvatske i čini mi se da je puno više povjerenja i optimizma”, rekao je predsjednik Srbije.

Tijekom boravka u Davosu hrvatski premijer će održati niz bilateralnih sastanaka. Sastat će se, između ostalih, s kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim, gruzijskim premijerom Giorgijem Gaharijom, bugarskim premijerom Bojkom Borisovom, predsjednikom vlade Nizozemske Markom Rutteom, potpredsjednikom vlade Vijetnama Truongom Hoa Binhom te ministrom gospodarstva i financija Francuske Brunom Le Maireom.

Komentiraj