Goran Kovačić/Pixsell

Policajcu koji je na maškarama napao mještanina optužnica i disciplinski

Maškarana zabava u Vrbniku na Krku u noći s petka na subotu završila je teškim incidentom u kojem je sudjelovao veći broj osoba, među kojima je bio i policajac PP Krk u to vrijeme izvan službe.

Kako je ranije prenio Novi list sukob više osoba okončan je razbijenom glavom jednog od mještanina kojemu je ozljede nanio upravo policajac udarajući ga u glavu staklenom čašom.

Iz PU primorsko goranske u ponedjeljak poslijepodne potvrdili su događaj dodajući da policajci PP Krk provode kriminalističko istraživanje svih okolnosti javnog okupljanja na zabavi „Maškare 2019 Vrbnik“ te da su u narušavanju javnog reda i mira na zabavi lakše ozljede zadobila dvojica 28 godišnjaka, od kojih je jedan policijski službenik. Obojici je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Krk.

„Kriminalističko istraživanje je još u tijeku, no prema za sada utvrđenim činjenicama protiv šest osoba koje su narušavale javni red i mir, a među kojima je i policijski službenik, slijedi podnošenje optužnih prijedloga mjerodavnom prekršajnom sudu. Također, s obzirom na sudjelovanje u ovom događaju, slijedi i utvrđivanje disciplinske odgovornosti policijskog službenika.“ – priopćili su iz PU primorsko goranske.

Komentiraj