Vratio se Uj Fuj! Glasajte i izaberite prvog jesenskog pobjednika

Autor:

Robert Anic, Patrik Macek, Marko Prpic, Marko Lukunic, Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Vratila se jesen, a s njom i je došla i nova sezona UjFuj Tjedna, ‘kulturno-umjetničkog’ programa Radio Nacionala koji donosi biserje političkih umova Hrvatske i nešto sitno preko granice…

Prije nego krenemo s nominiranima, podsjetimo se kako sve ovo funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I danas imate priliku odabrati izjavu iz ovog našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

Neka igre počnu!

1. Fra Mato Vincetić, direktno iz srednjeg vijeka:

“Ne možemo prihvaćati migrante u svoju kuću, dati im sve i onda oni bezočno, drsko dođu i kažu ‘ja sam musliman, moraš mi dati hranu koju hoću da jedem’. Vidi molim te. Ostavi se svoga Boga, priznaj vjeru u pravog Boga pa ćemo ti onda dati sve. Dobit ćeš sve ovo što mi imamo”.

2. Zoran Milanović o Plenkovićevim tezama:

„To je naučio u partijskom komitetu jer je slušao od nekog u vrijeme komunizma. To nije nesuvislo, to može biti točno ili netočno. On takve stvari ne razumije. Sa svojih 100 riječi hrvatskog i 8 tipova rečenica misli da može prodavati maglu onima koji ne koriste mozak. Dakle, ništa tu nije nesuvislo, i to nisu teze, Plenkoviću, čitaj logiku od Gaje Petrovića.”

3. Majda Burić koja je puno napravila za Hrvatsku:

„U dobroj namjeri kažem drugu Grmoji, drugarici Peović i svim ostalima iz oporbe da su nesposobni, neznajući, destruktivni i zlonamjerni i postavljam pitanje što su oni to napravili za Republiku Hrvatsku? Ništa, nula su napravili.”

4. Andrej Plenković o milijunima, tj. sitnim stvarima:

Plenković: „Ovo su neke sitne stvari koje neće…”

Novinarka: „Kako toliki milijuni mogu biti sitni?”

Plenković: „… ni na koji način neće ugroziti temeljna postignuća Vlade, naših postignuća u dobrobiti za hrvatske građane.”

5. Tomislav Tomašević o travi:

„Znači trava raste k’o luda jer smo imali od svibnja praktički tropsku klimu.”

6. Katarina Peović i Gordan Jandroković u tvrdoj bonton kohabitaciji:

KP: „To je ta neoliberalna idila koju vi propagirate izlazeći iz jednog mjesta Andreja Plenkovića na dnevnoj bazi.”

GJ: „Kolegice Peović, pa kakav je to izričaj, može vas biti sram. Dobivate opomenu za povredu poslovnika i neprimjeren rječnik. Dobivate dvije opomene!”

7. Zoran Milanović o grčkim BBB-ima:

„Oni su tamo ratni zarobljenici? Onda neka ih tretiraju prema pravilima ratnog prava, pa ćemo zamijenit’ ljude. Skupit ćemo i mi sto Grka, bezveze, zato što su bacali papiriće okolo.”

8. Gordan Grlić Radman o tome kako nikad nije vrijeme da vas uhvate s prstima u pekmezu:

“A možda sam ja sad oštećen da sam se našao u ovakvoj situaciji, kada bih morao se pripremati, za odlazak na Opću skupštinu UN-a i posjet hrvatskoj dijaspori u Kaliforniji, evo već sutra…”

9. Aleksandar Vučić Sendvičić:

“E sad lepo da mi stavimo majonez, stavimo majonez na pola hleba kao što smo uvek radili i stavite ovu isečenu salamu, sad možete da je kupite isečenu, ne morate kao ranije, parizer… stavite u pola kilograma hleba, dovoljno, za mene debelog i previše.”

A sada – na glasanje!

OZNAKE: ujfuj, ujfuj tjedna

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.