Vozač koji je u Rijeci usmrtio pješakinju u pritvoru

Nakon što je u četvrtak u prometnoj nesreći na području Rijeke smrtno stradala 58-godišnjakinja, primorsko-goranska policija u petak je izvijestila da je nakon provedenog očevida i kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako je 52-godišnji vozač nepropisno obilazio unesrećenu pješakinju koju je udario vozilom. Od zadobivenih ozljeda pješakinja je preminula na mjestu događaja.

Nesreća se dogodila oko 9.40 sati u ulici Kučićki put gdje je vozač upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes, čakovečkih registarskih oznaka,  udario pješakinju koja se kretala uz rub kolnika u istom smjeru gurajući dječja kolica s djetetom u njima. Nasreću, dijete nije ozlijeđeno.

“Provedenim očevidom, kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika, utvrđeno je da je spomenuti vozač krećući se teretnim vozilom na uzbrdici nepropisno obilazio pješakinju te ju je desnim bočnim dijelom vozila udario i oborio na kolnik zajedno s kolicima. Od zadobivenih ozljeda, 58-godišnja pješakinja je ,nažalost, preminula na mjestu događaja, a osmomjesečno dijete srećom nije ozlijeđeno”, priopćili su iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj