Vlasnica kafića koju je šamarao Žgela: “Vikao mi je da sam krava…”

Autor:

Screenshot RTL

U skandalu kod Bjelovara pijani je načelnik te općine Žarko Žgela brutalno išamarao vlasnicu kafića. Iako je prvo tvrdio da je sve laž, snimke su ga demantirale. Na kraju je napustio HDZ, ali ne i mjesto načelnika. Poslijepodne je uhićen.

Nadzorne kamere snimile su brutalni napad HDZ-ova načelnika na vlasnicu kafića. Nije stao s udarcima ni nakon što su ga pokušali odvući od žene.

“U šoku sam, bojim se za svoj život i za svoje radnice. Jako me boli, boli me rame, boli me sve do iza uha i oko me peče jako”, rekla je vlasnica kafića Iva Milka Kramarić.

Sve se dogodilo u nedjelju kada ju je 10 minuta prije zatvaranja kafića nazvala uznemirena radnica.

“Da ju je primio načelnik za ruku, da joj je zavrnuo ruku, ona je mene u suzama nazvala. Nisam ju ni previše pitala, sjela sam u auto i došla sam tu”, dodala je vlasnica kafića.

Tučnjava

Pijani načelnik i dvojica njegovih prijatelja počeli su i nju vrijeđati. U obranu su stala tri gosta kafića i počela je tučnjava. Kada je načelnik fizički nasrnuo na jednog mladića, vlasnica kafića mu je pritekla u pomoć i tada je i nju napao. Pitao ju je zna li tko je on i da je to njegovo selo.

“Na to sam mu rekla – ali trebali biste biti uzor, smirite se ili ću vas dati u novine, meni je ovoga dosta, dosta mi je da mi radite probleme. I tu je on mene primio za vrat, odgurnula sam ga od sebe. Na kraju me gurnuo rukom po bradi i vikao mi da sam krava, da sam ovo da sam ono i onda me počeo šamarati.”

Lakše tjelesne ozljede

Pobjegao je prije dolaska policije, ali danas nije uspio. Žarko Žgela (58) i dvojica njegovih prijatelja u dobi od 27 i 24 godine su uhićeni zbog narušavanja javnog reda i mira na osobito drzak način. Vlasnica kafića potražila je liječničku pomoć i utvrđene su joj lakše tjelesne ozljede.

Prozvani načelnik nije bio dostupan za izjave. Jutros je istupio iz HDZ-a, a iz županijske organizacije te stranke i iz vrha HDZ-a oštro su osudili svaki oblik nasilja.

Malenica o napadu

“Nanosi štetu i sebi i općini u kojoj je on načelnik tako da mislim da je postupio onako kako je trebao postupiti i izašao je iz stranke. Osuđujem taj događaj i takvo ponašanje, svakoga tko obnaša odgovorne funkcije u državi”, istaknuo je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Vlasnici kafića uhićenje nije dovoljno. Nada se da nasilnik više neće biti načelnik ovoga mjesta, javlja RTL.

Uhićen nasilni načelnik Žarko Žgela, šamarao vlasnicu kafića, istupio iz HDZ-a

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.