Vladimir Putin pozvao na lov na izdajice zbog zločina protiv Rusije

Autor:

epa11226955 Russian President and presidential candidate Vladimir Putin meets with the media at his campaign headquarters in Moscow, Russia, 18 March 2024. Based on the results of processing more than 70 percent of the protocols, Vladimir Putin is the leader in the presidential elections of the Russian Federation with 87.16 percent of the votes, according to the CEC data.  EPA/NATALIA KOLESNIKOVA / POOL

EPA/NATALIA KOLESNIKOVA / POOL

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je na lov na “izdajice” u svom obraćanju ruskoj Saveznoj službi sigurnosti (FSB) u utorak, nakon što je osvojio novi predsjednički mandat.

Treba ih identificirati i kazniti, rekao je Putin osjetno gnjevnim tonom.

“Kaznit ćemo ih bez vremenskog ograničenja, gdje god da jesu”, kazao je, dodavši da Rusija neće zaboraviti izdajice koje su počinile zločine protiv države.

Zabilježeno je više slučajeva ubojstva Rusa, nekih od njih dok su bili u inozemstvu, ili umiranja u nerazjašnjenim okolnostima.

Putin se posebno osvrnuo na ukrajinske napade na pograničnu Belgorodsku oblast, gdje je nedavno došlo do civilnih žrtava. Intenzivni napadi dogodili su se u regiji tijekom predsjedničkih izbora između petka i nedjelje.

Ruski je predsjednik govorio o terorizmu, čija je svrha bila poremetiti glasanje. Optužio je “terorističke grupe i skupine za sabotažu” koje djeluju pored ukrajinskih snaga, plaćenika i drugog “ološa”. Potonje bi se moglo odnositi na ruske građane koji su prebjegli na ukrajinsku stranu.

Predsjednik je također pozvao FSB da surađuje s drugim obavještajnim službama u jačanju protuterorističkog djelovanja. “Suočavamo se sa snažnim i opasnim protivnikom koji u svom arsenalu ima širok raspon informacija, tehničkih i financijskih resursa”, poručio je Putin.

Prisjetio se eksplozija na plinovodima Sjeverni tok 1 i 2 u Baltičkom moru 2022. godine.

Potrebno je također ojačati graničnu sigurnost, primjerice većom učinkovitošću mobilnih jedinica, kazao je Putin. Referirao se na kopnene i pomorske granice, među kojima je i Crno more, gdje su ukrajinske snage bile uspješne protiv ruske mornarice.

FSB je, među ostalim, odgovoran za zaštitu ruskih granica.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Denis

prije 3 mjeseca

Zanimljivivo , kako svi režimski vođe, otpor prema njemu samom, nazivaju izdajicama domovine. Dakle, oni sami sebe smatraju domovinom, državom, a ne pojedincem. Ovaj mali štakor se mora pod hitno neutralizirat, a to ne mogu učiniti ja, ili netko od nas. To mogu samo njegovi rusi.