Zagrebačka vlast na udaru kritika: Svi bruje o dočeku vaterpolista, reakcija je sramotna!

Autor:

17.02.2024., Aspire Dome, Doha, Katar - Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, finale, Hrvatska - Italija. Photo: David Damnjanovic/PIXSELL

David Damnjanovic/PIXSELL

Vlada Republike Hrvatske će nagraditi igrače i stručni stožer hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je u Dohi osvojila naslov svjetskih prvaka. Istovremeno, zagrebačka vlast našla se na udaru kritika jer nije organiziran doček zlatnih vaterpolista

Propisani iznos za zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 14.350 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 19.150 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 248.750 eura.

Vaterpolisti će primiti i nagrade za osvojenu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu u siječnju.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Propisani iznos za srebrnu medalju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 4.800 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 4.800 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 81.600 eura.

Vlada RH je u ponedjeljak na 28. sjednici donijela Zaključak o davanju podrške hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji i Hrvatskom vaterpolskom savezu na iznimnim međunarodnim uspjesima u 2024. godini te se zadužuje Ministarstvo turizma i sporta da temeljem dostavljenih zahtjeva, a sukladno članku 89. stavku 9. Zakona o sportu (Narodne novine, broj:141/2022) donese odluke o dodjeli državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća.

Tucak: Želim olimpijsko zlato! Onda mogu u penziju

Tomašević dodijelio Medalju Grada Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u palači Dverce članove hrvatske vaterpolo reprezentacije koja je u subotu osvojila Svjetsko prvenstvo u Dohi. 

“Čestitam igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu i trećem po redu naslovu svjetskih prvaka, koji je osvojen samo mjesec dana nakon osvajanja titule europskih doprvaka”, istaknuo je Tomašević.

“Tim povodom, izborniku Ivici Tucku te kapetanu Ivanu Krapiću, u ime svih članova hrvatske vaterpolske reprezentacije i Hrvatskog vaterpolskog saveza, dodijelio sam Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. u Kataru kao i za izniman doprinos hrvatskome sportu”. 

Blamaža i sramota Zagreba oko dočeka

Svi najveći sportski uspjesi, dočeci sportašica, sportaša i reprezentacija koji su svojim pothvatima u nekom trenutku razgalili ovu naciju, obilježavani su, svoju hrvatsku kulminaciju bi imali na Trgu bana Jelačića. JanicaIvicaMarin Čilić, nogometaši, rukometaši, kao i vaterpolisti sa svih prijašnjim nadmetanja, cijela niska olimpijaca…

Svi oni su kao po nekom pravilu, sasvim logično dočekivani na Jelačić placu.

No toga više očito u našem glavnom gradu nema! Nema zato jer to ne zanima aktualnu gradsku vlast, pišu Sportske novosti.

Grad Zagreb je bio na vrijeme kontaktiran, poslani su upiti. Odgovora nije bilo. Ništa, nikakav. Ne da nisu javili da ne žele ili neće, nego se nisu čak ni javili. Za prijašnjih vlasti u ovom gradu, ovakva se blamaža nije mogla dogoditi. Prijašnje su vlasti, ne samo pokojni gradonačelnik, nego svi od 1990. i njihovi ljudi, sami stupali u akciju.

Za sadašnju gradsku vlast u Zagrebu je to – ili preteško ili ne znaju ili ih uopće ne zanima. Cijela Hrvatska se ponosi svjetskim prvacima, a ovi ljudi… Oni ih se srame, ne priznaju.

NEVJEROJATAN PRIZOR Osvanula poruka podrške ‘barakudama’ u središtu Dohe: Sretno, Hrvatska!

Doček vaterpolista pripremaju Split i Dubrovnik

Nakon što je nedjeljni doček zlatnih hrvatskih vaterpolista u Zagrebu odnosno u zračnoj luci Franjo Tuđman protekao u skromnom ozračju, gradovi Split i Dubrovnik odlučili su reagirati i pokušati odraditi to na razini dostojnoj za nove svjetske prvake, piše Gol.hr.

Tako će danas svi okupljeni na Rivi od 16:00 imati prilike pozdraviti naše zlatne Barakude.

Gotovo paralelno sa splitskim dočekom, pola sata kasnije, počet će onaj u Dubrovniku, ispred Crkve svetog Vlaha.

Dubrovnik je kolijevka hrvatskog vaterpola, taj grad dao je Hrvatskoj pregršt igrača svjetske klase koji su pod reprezentativnom kapicom osvajali svjetske, europske i olimpijske medalje.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.