Veterani 4. gardijske na nogama zbog Frankovića i Zdravka Čolića

Autor:

31.12.2023., Dubrovnik - Docek nove 2024. godine na Stradunu. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković objavio je u ponedjeljak na društvenoj mreži da je primio anonimnu prijetnju smrću zbog koncerta Zdravka Čolića na dočeku Nove godine. Iz 4. gardijske brigade poručuju da nemaju veze s prijetnjama i da takvo pismo ‘ne može napisati normalna osoba’.

„Druže Frankoviću, kad smo mi branili Dubrovnik od četnika i srbadije 1991. godine ti danas pozivaš srbske pjevače na Stradun kao Zdravka Čolića i druge Cece srbske koji su pjevali na Palama četnicima, sad misliš da ćeš teško zezat hrvatski narod. Posljedna opomena, da ćemo preorati dinamitima cijeli Stradun, a tebe objesiti na jarbol na Stradunu”, stoji u anonimnom pismu, potpisanom s ‘Hrvatski branitelji Tigrovi i 4. brigada Hrvatske, 10000 Zagreb’.

„Čestitka za dobro jutro od ‘branitelja’ koji se nisu imali hrabrosti potpisati”, napisao je Mato Franković uz objavu fotografije anonimnog pisma.

Oglasila se brigada: “Mi smo ozbiljna Udruga i ozbiljni ljudi”

Udruga veterana 4. gardijske brigade uputila je reakciju na prijeteće pismo koje je upućeno gradonačelniku Matu Frankoviću. Pismo u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Ponukani najnovijom objavom „provokacijom“ i prijetnjom smrću gradonačelniku Dubrovnika gospodinu Matu Frankoviću, budući da se nas spominje u pismu, kao Udruga veterana 4. gardijske brigade dužni smo reagirati na prijeteće pismo.

Kao ozbiljna Udruga i ozbiljni ljudi smatramo da ovakvo nešto nije u stanju napisati „normalna“ osoba jer ovo pismo nema baš nikakvog smisla niti veze s bilo čim. Najlakše je nešto napisati anonimno i poslati u medije, a za ništa ne odgovarati.

Junače vrli, slavom ovjenčan, autoru ovoga pisma molimo te da dopis i prijetnje koje navodiš potpišeš, pa budi toliko hrabar i odgovaraj imenom i prezimenom za napisano. Mi kao Udruga veterana 4. gardijske brigade najstrože osuđujemo ovakve poruke ograđujemo se od bilo kakvih pojedinačnih i prijetećih objava i pisama.

Napominjemo da Udruga veterana 4. gardijske brigade nema apsolutno nikakve veze s ovim i sličnim „bolesnim“ pismima. Ozbiljna smo Udruga da bi sebi ovakvo nešto dopustili.

Poštovani gospodine gradonačelniče, što se tiče ovog i ovakvih anonimnih pisama imate našu punu podršku. 4.gardijska brigada uvijek je bila časna, a takva će i ostati”, stoji u njihovom pismu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.