Više od 50 tisuća ljubitelja znanosti na 4. Znanstvenom pikniku u Zagrebu

Autor:

Jurica Galoic/PIXSELL

Manifestacija popularizacije znanosti “Znanstveni piknik”, čije je četvrto izdanje održano u petak i subotu u Paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma, ponovno je pokazala da znanost itekako ima svoje mjesto u hrvatskom društvu, oborivši sve rekorde posjećenosti sa zabilježenih preko 50 tisuća posjetitelja, priopćili su organizatori.

“Četvrtu godinu uzastopce, zagrebački ‘Znanstveni piknik’, najveća manifestacija popularizacije znanosti u regiji, ostavio je potpun dojam znanstvene čarolije i oborio nove rekorde, privukavši više od 50 tisuća posjetitelja”, stoji u priopćenju organizatora.

Uz to što je ove godine po prvi puta trajao dva dana, Piknik je okupio i najveći broj znanstvenih edukatora – njih čak 500 iz pedesetak organizacija, institucija, škola i muzeja, a svoje su edukacijske vještine, uz domaće sudionike, predstavili i gosti iz Italije, Poljske, Nizozemske, Srbije, Slovenije i Malezije, dodaje se.

Na stotinjak punktova u šestom paviljonu ZV-a posjetitelji su mogli uživati u cjelodnevnim raznolikim prezentacijama, predavanjima, eksperimentima, radionicama, igraonicama, kao i najnovijim tehnologijama.

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

“Znanstveni principi i rješenja na štandovima ‘Znanstvenog piknika’ uz pomoć edukatora postajali su maštovita igra i opuštajuća zabava za posjetitelje, od kojih će oni najmlađi možda i krenuti stopama znanosti”, istaknuli su organizatori.

“Stoga je od izuzetne važnosti zadržati fokus prema ovakvim manifestacijama, kako bismo u budućnosti imali što više ‘novih’ Boškovića, Vrančića, Tesli, Penkala, Ružički, Preloga, Đikića, Soljačića i drugih”, poručili su.

Sad već tradicionalna godišnja manifestacija, “Znanstveni piknik” ove je godine održan pod visokim pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, uz Grad Zagreb kao glavnog pokrovitelja, te u zajedničkom partnerstvu Mreže popularizatora znanosti, Instituta Ruđer Bošković, CARNeta, Ljetne tvornice znanosti i radijske emisije “Znanost na eteru”.

Njegovo su četvrto izdanje organizatori iskoristili i za najavu skorašnjeg pokretanja Znanstvenog edukativno-zabavnog centra u Zagrebu, “koji će biti stalni dom znanosti, znanstvenika, popularizatora i edukatora znanosti, zaljubljenika u znanost, ali i atraktivnih manifestacija poput ‘Znanstvenog piknika'”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)