‘Više ne mogu rasti kao par’: Razvode se Bill i Melinda Gates

Bill i Melinda Gates objavili su u ponedjeljak da se razvode nakon 27 godina braka, kazavši da “više ne vjeruju da mogu dalje rasti kao par”, objavio je BBC.

“Nakon puno razmišljanja i puno rada na odnosu, odlučili smo okončati naš brak”, napisao je par na Twitteru.

“Tijekom posljednjih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i izgradili temelj koji djeluje u cijelom svijetu kako bi omogućio svim ljudima zdrav i produktivan život. I dalje dijelimo uvjerenje u tu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u zakladi, ali više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti kao par u sljedećoj fazi našeg života”, stoji u objavi na Twitteru.

Bill i Melinda upoznali su se kasnih 80-tih godina prošlog stoljeća kada se ona priključila tvrtki Microsoft.

Zajedno imaju troje djece i zajednički vode Zakladu Bill & Melinda Gates. Zaklada je fokusirana na javno zdravlje, edukaciju i klimatske promjene.

Bill Gates četvrta je najbogatija osoba na svijetu, prema Forbesu. ‘Težak’ je 130 milijardi dolara.

Posljednjih godinu dana bračni par Gates se preko svoje zaklade uključio u borbu protiv koronavirusa. Novčano su podupirali nalazak cjepiva zalažući se za ravnopravnu distribuciju diljem svijeta. Do prosinca su donirali preko 1.75 milijardi dolara za borbu protiv pandemije.

U ožujku 2020. Gates je objavio da napušta vodstvo Microsofta kako bi se više posvetio humanitarnom radu te upozoravanju na opasnost od klimatskih promjena.

Komentiraj