Virtualni ženski poduzetnički centar daruje djeci slikovnice o poduzetništvu

Virtualni ženski poduzetnički centar krenuo je s podjelom dječje slikovnice o poduzetništvu ‘Ja sam mali poduzetnik!’.

“Kako bi potaknuli poduzetničko promišljanje, duh i percepciju već od malih nogu, a po uzoru na države razvijene tržištne ekonomije, želja nam je kroz slikovnicu potaknuti djecu da razmišljaju o tome kako je biti vlasnik vlastite tvrtke, što on radi, kakvu on karijeru ima i kako biti sam sebi šef. Ljepota rada kroz kreiranje vlastitih projekata od ideje do realizacije leži jedino u poduzetnštvu te djecu treba već od malih nogu poticati, snažiti i hrabriti da i takav životni izbor glede svoje karijere mogu također odabrati poput svih ostalih o kojima se govori od vrtićkog ili školskog uzrasta”, kazala je tokom priprema na izradi slikovnice, Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzentičkog centra – inicijatora ovog projekta.

Slikovnica je u cijelosti besplatna i namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta koja žele učiti o poduzetništvu, ali i njihovim roditeljima. Podjela slikovnice će se održati u Osnovnoj školi braće Radića u Pakracu, koji je samo jedan od gradova koji je dao podršku projektu. 

Slikovnicu će podijeliti Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca svim učenicima s pakračkog područja od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, u sklopu podizanja svijesti o poduzetništvu od najmlađeg uzrasta.

Na projektu slikovnice su marljivo radili stručni suradnici: Ivana Lončarek, Amadea i Roberta Krajnović, Slavica Šipicki, Nikolina Ćorković, Mirjana Semenić Rutko, Mirela Glavaš, Kristina Šorić i Branko Pavlović.

Slikovnica će se dijeliti besplatno od Iloka do Konavla u vrtićima i školama.

Komentiraj