VIROVITICA Braća tinejdžeri prebili staricu zbog 300 kuna

FaH/ Damir SENÈAR/ ik

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu priopćilo je kako je za maloljetnika koji je s bratom napao i brutalno istukao 91-godišnju staricu donijelo prijedlog odgojne mjere upućivanja u popravni dom.

16-godišnji mladić je 28. svibnja ove godine, s punoljetnim bratom, nešto iza ponoći, upao u kuću starice u Kozarcu. Pronašli su je u spavaćoj sobi i probudili je tražeći da im da sav novac koji ima kod sebe.

Rukama su je udarali po glavi i tijelu, prijetili kuhinjskim nožem i mobitelima svijetlili u oči sve dok nije učinila što su tražili. Dala im je 300 kuna koje je u tom trenutku imala.

“Prema rezultatima pripremnog postupka proizlazi da je maloljetnik 28. svibnja 2017. između ponoći i 1:30 sati u Kozarevcu, zajedno sa svojim punoljetnim bratom provalio u kuću 91-godišnje oštećenice i u spavaćoj sobi ju udarao rukama po glavi i tijelu i mobitelima joj svijetlio u oči te joj prijetio kuhinjskim nožem. Oštećenica im je u strahu za svoj život predala novac koji je imala u kući”, priopćeno je iz varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva.

Iako su u toj noći imali marame na licu, obojica su uhvaćena već sljedeći dan. Kazneni zakon za ovakvo nedjelo predviđa kaznu zatvora od jedne do 12 godina. Na stranicama DORH-a nije objavljeno što je odlučeno za starijeg brata.

Komentiraj