Vinarija Marijan Arman na ‘Vintage by Vinistra’ predstavila dvije malvazije

Prošlog je tjedna na ‘Vintage by Vinistra’ u zagrebačkom hotelu Esplanade predstavljeno pedesetak odležanih malvazija iz berbi u rasponu od 2003. do 2020. godine iz tridesetak istarskih vinarija. Predstavljeno je ukupno 33 vinara, 53 malvazije, pri čemu najmlađi iz 2020., a najstariji iz 2003. godine. Neki od njih višestruki su šampioni i osvajači medalja.

Vinarija Marijan Arman predstavila je malvazije iz 2019. i 2020. godine. Degustatori su uživali u aromama zrelih krušaka, dinja i suhog voća u malvaziji Rezerva berbe 2019. godine, inače dobitnice zlatne medalje u kategoriji odležanih vina na Vinistri 2021. te u malvaziji iz 2020. godine.

“Hvala svima koji cijene ovu izvrsnu kapljicu”, poručili su iz Vinarije Marijan Arman.

“Malvazija istarska jedan je od najupečatljivijih istarskih brendova i najzaslužnija je za popularnost Istre kao vinske regije. Ona daje fantastična svježa vina, a o onim odležanim danas pišu i pričaju najpoznatiji svjetski vinski kritičari. Trebalo je puno hrabrosti, volje, truda i znanja da se kreiraju ovako iznimna vina koja u naše vinarije svake godine dovode sve veći broj stranih gostiju i koja su pozicionirala Istru kao vrhunsku eno-gastro destinaciju”, rekao je Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra.

I župan Istarske županije Boris Miletić istaknuo je da je malvazija jedan od najpoznatijih simbola istarskog poluotoka. “Mnogima je prva asocijacija na Istru malvazija. Iako nismo vinska regija s najvećim površinama vinograda, naša filozofija je da težimo izvrsnosti i mislim da upravo istarski vinari to i dokazuju stoga im od srca na tome čestitam”, rekao je Miletić.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković poručila je da će Ministarstvo i dalje prepoznavati napore istarskih vinara i nastojati doprinositi bilo kojem vidu njihovog uspjeha, internacionalizaciji i komercijalizaciji.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner