Vili Beroš: “Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri”

Ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak je na svom Facebook profilu, nakon najave predsjednika SDP-a Peđe Grbina da će s oporbenim strankama razgovarati o pokretanju Beroševa opoziva,da se radi o predizbornoj kampanji. Dodao je da je pravo pitanje koliko je oporba spremna podržati promjene u zdravstvu.

Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije.

I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu se nisu smanjili. Dapače, doprinijeli su današnjem opsegu. Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike. Isto kao i za obrazovanje i mirovinski sustav. To su stupovi društva u kojem svi moraju participirati.

Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako“, napisao je Beroš.

Oporba najavila pokretanje postupka opoziva ministra Beroša

Komentiraj