VIDEO: ‘Rimski dani’ predstavljaju Vinkovce na edukativno-zabavan način

facebook.com

Edukativno-zabavna manifestacija ‘Rimski dani’, koja se krajem proljeća održava u Vinkovcima, iz godine u godinu postaje iznimno popularan i prepoznatljiv turistički događaj u ovom dijelu Slavonije.

Osmišljena od strane Turističke zajednica grada Vinkovaca, u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci te ostalim partnerima, svake godine predstavlja grad na jedinstven način, kroz žive slike Colonie Aurelie Cibalae.

Ovogodišnji, sedmi po redu ‘Rimski dani’ će se održati od 31. svibnja do 2. lipnja i bit će posvećeni životu Gracijana Starijeg, oca rimskih careva Valentinijana I. i Valensa, rođenih u Cibalama, rimskom naselju na tlu Vinkovaca.

Posjetitelji, oni najmlađi, ali i nešto stariji, moći će otkriti i doživjeti tajne drevnoga Rima kroz prikaze borbe Barbara i Rimljana, brojne zanimljive radionice za djecu, rimske igre, igrokaze na latinskom, sajam rimskih proizvoda, kovačnice i mnogo toga iz bogatog sadržaja festivala.

Posebna pozornost bit će posvećena rimskoj gastronomiji, spravljanju rimskih jela i slastica. Od 27. do 31. svibnja bit će organiziran i niz dječjih edukativnih sadržaja, radionica i predavanja kojima će biti cilj približiti život na tlu Vinkovaca u vrijeme Rimljana.

U sklopu Rimskih dana se održava i festival craft piva ‘Beeram domaće’, a navečer će posjetitelji moći uživati i u koncertima Prljavog kazališta (31. svibnja) i Psihomodo popa (1. lipnja).

Komentiraj