VIDEO: Traje treći po redu Opatovina Beer Fest

Opatovina Beer Fest (21. i 22.07.) ove će se godine definitivno potvrditi kao tradicionalna manifestacija i jedinstveni dio turističke ponude Grada Zagreba.

Sama Opatovina u međuvremenu je postala središnje okupljalište ljubitelja piva u Hrvatskoj, ali i turistička atrakcija, tzv. ‘pivska ulica’, odnosno ‘Beer Street’ kakvom se diče Dublin, London, München, Prag i druge europske i svijetske metropole.

Nakon dva iznimno uspješna Potepuhova pivska festivala u 2015. godini te prošlogodišnjeg izdanja u koji se uključila i cijela ‘pivska ulica’ Opatovina, ove nas godine očekuju nova iznenađenja.

I ovoga će puta na Trgu Petrice Kerempuha ispred kultnog zagrebačkog lokala Potepuh – koji je u međuvremenu postao punokrvni irski Harat’s pub – isto kao i duž cijele ulice Opatovina ispred lokala Carpe diem, Ro& Do, Craft Room, Kvazar i Tolkien’s house svoje vrhunske pivske uratke predstaviti domaći craft pivari kao što su Zmajska pivovara, Varionica, Nova Runda, Garden Brewery, Pulfer, Križevačka pivovara, Pivionica, Medvedgrad, LAB Split, Crafter’s, Prvo Viško Pivo, Lepi Dečki iz Međimurja, zagrebački brew-pub Mlinarica, Međimurski proizvođač craft cidera Buzdovan, Visibaba…

U slavonskom kutku moći će se probati piva pivovara Bošnjak (Nova Gradiška), Slawoner (Požega), Becker’s (Osijek) i Hepburn (Županja).

Također, očekuju se ekskluzivne pivovare iz inozemstva – Bevog i NextLevelBrewing iz Austrije, Northern Monk, Fivepoints, Magicrock, Brickbrewing, Tinyrebel, Villages i Gipsyhill iz Ujedinjenog kraljevstva, Galwaybay iz Irske, Mikkeller, BeerHere, Dry&Bitter i Amager iz Danske, Omnipollo iz Švedske, Sawdust iz Kanade te EvilTwin i Westbrook iz SAD-a.

Kako bi doživljaj bio potpun, i ove se godine za posjetitelje pripremaju i slasni pivski zalogaji, kao i live svirke te DJ nastupi.

Komentiraj