VIDEO: PLENKOVIĆ ‘Pokrećemo istragu zbog curenja dokumenata o Kolindinom putu u SAD’

Nakon sjednice Vlade premijer Plenković je održao konferenciju za medije na kojoj je ponovno govorio o otkupu dionica Ine.

“Vlada je danas donijela odluku o osnivanju savjeta za pregovore s MOL-om uz našu ambiciju da otkupimo dionice Ine. Ja ću savjetom osobno predsjedati, želim imati kontrolu procesa. Mi ćemo razgovarati o najboljem modelu otkupa i traženja najunčikovitijih modela financiranja. Cilj nam je, kako sam rekao, da se ne generira novi javni dug”, rekao je Plenković te pozvao stručnjake da vladi pošalju svoju ideju o otkupu Ine.

Plenković je, na novinarski upit zašto se sve manje spominje prodaja HEP-a, odgovorio kako smatra da je to najbolji model za otkup dionica Ine, ali želi saslušati i druge stručnjake.

Osim toga, progovorio je i o dokumentima o Kolindinom putovanju.

“Što se tiče informacija koju smo sinoć vidjeli na portalima, krajnje je neuobičajeno da takve bilješke završavaju u medijima. Stier je naložio istragu, to nije dobro ni uobičajeno. Ja sam znao da ide, ona je izabrana od hrvatskih birača, ono što je do sada objasnila mislim da je dovoljno. Čini mi se da je išla s ambicijom da svi kontakti koje ima budu korisni”, otkrio je Plenković.

Komentiraj