VIDEO: Petek: ‘Neprimjereno je u doba potresa i poplava novac Zagrepčana i dalje trošiti na luksuzna vozila’

Zagrebački holding i nekoliko njegovih podružnica putem javne nabave na rok od dvije godine nabavljaju vozila u vrijednosti od gotovo sedamnaest milijuna kuna.  Među njima ima i luksuznih vozila, Mercedesa E klase, BMV-a, Audia.  Vrijednost nabave za potrebe Zagrebačkog holdinga iznosi 12,9 milijuna kuna, za GSKG 260 tisuća kuna, za AGM 110 tisuća kuna, za Vodoopskrbu i odvodnju 1,2 milijuna kuna, za Zagrebačku stanogradnju 51 tisuću kuna i za Gradsku plinaru 2,1 milijun kuna.

“Neprimjereno je u doba korone i sanacije šteta od potresa i poplava novac Zagrepčana i dalje trošiti na najam luksuznih automobila”, rekao je za Nacional.hr zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek.

Gradonačelnik voli za sebe, svoje pročelnike i suradnike osigurati luksuzne aute koji se našim novcima preskupo plaćaju

“To je utvrdila i Državna revizija kada je bila u Holdingu, i kada je bila u Gradu. U svojim su izvješćima zaključili da je ekonomski potpuno neisplativa odluka da se ide u najam vozila, odnosno rentanje automobila, na dnevnoj bazi. Tražio sam cijene, koliko košta vozilo u kojem se vozi gradonačelnik, a to je prije dvije godine bio A6, cijena 2018. godine je bila 500 kuna dnevno, a prošle godine 450 kuna dnevno. Postoje i manji automobili koje voze čelnici Čistoće, Vodoopskrbe , Zeta. Takvih  je automobila bilo  između 60 i 100, često su imali daruvarske registracije.”

Javna nabava Zagrepčanima donosi više štete nego koristi 

“Naš dnevni trošak, odljev sredstava prema vanjskim korisnicima je preko tri milijuna kuna dnevno, na toj bi se bazi dao uštedjeti veliki novac da nema pogodovanja, da se na natječaj mogu javiti samo neki.  Taj bi se novac mogao preusmjeriti na sanaciju elementarnih nepogoda.”

Što je Renato Petek rekao o stanju gradskih financija, zašto je gradska blagajna prazna i na koji se način troši novac Zagrepčana možete pogledati i na Nacionalovoj Facebook stranici.

Renato Petek: " Neprimjereno je u doba korone , potresa i poplava novac Zagrepčana trošiti na najam skupocjenih automobila.

Posted by Nacional News Magazin on Thursday, August 6, 2020

 

 

Komentiraj