FOTO: Mario Rucner

Priroda kao izvor života, opjevana u novom ethno deep house hitu Maria Rucnera, zasigurno će oduševiti sve zaljubljenike u urbani ethno zvuk i prirodne ljepote Hrvatske.

Video spot je sniman na vrelu izvora rijeke Korane, nedaleko od Karlovca u čaroban kraj Barilovića. Autor glazbe i teksta Sven Gleda zapakirao je ovaj ethno zvuk u moderne house ritmove, a Mario Rucner ukrasio klasičnim zvukom viole. Zvuči nestvarno, baš kao i sam video uradak koji će vas za trenutak odvesti u one najljepše dijelove prirode.

Posvećena prirodi i životinjama, pjesma propagira prirodne ljepote prekrasnih živopisnih krajolika rijeke Korane u Bariloviću, kraju koji je prepun čistih izvora, čarobnih livada i šuma, spilja i netaknutih kutaka.

“Došao sam u taj kraj prije sedam godina i ostavio me bez daha. Priroda koja vas okružuje zaslužuje da bude prikazana i opjevana, a ovdje sam upoznao i svoju dugogodišnju prijateljicu Ivu Latin od koje sam kupio konja Dakotu, koji se inače i pojavljuje u ovom spotu. Dakota je izvorni potomak Appaloosa indijanske rase konja. Puno sam proputovao i slobodno mogu reći da je Hrvatska rijetko lijepa zemlja, sa prekrasnom prirodom, pitkom vodom kao izvorom života o čemu i ova pjesma i govori“, rekao je Mario Rucner.

Glazbeniku su se u pjesmi pridružile i članice KUD-a Barilović: Ivana Magdić, Ivana Grman, Karla Belavić i Helena Polović, društva koje u istoimenom mjestu i općini, koje djeluje već 22 godine. Hrvoje Gojak, voditelj društva, prilagodio je njihovo pjevanje, a djevojke u spotu nose svečanu narodnu nošnju barilovićkog kraja i pojavljuju se ispred dvorca obitelji Barilović.

Pjesma je nastala na poziv direktora festivala u Neumu, Jurice Pađena i Tomislava Šojata.

Komentiraj