VIDEO: MILIJUNSKE ŠTETE U ZAVIDOVIĆIMA Simbola grada nestao u velikom požaru

Sinoć nešto iza ponoći buknuo je veliki požar u postrojenju tvornice Krivaja u Zavidovićima pri čemu je uništen gotovo čitav pogon.

Deseci vatrogasaca su se satima borili s plamenom koji je bio vidljiv kilometrima. Sreća u nesreći je da nitko pritom nije ozlijeđen.

Zbog požara velik dio grada cijelu je noć bio pod oblakom dima, a u gašenje požara uključio se i veći broj zaprepaštenih građana kojima je pred očima počeo nestajati jedan od simbola grada, tvornica montažnih kuća svojedobno poznata diljem bivše Jugoslavije.

Riječ je o tvornici koja se bavi proizvodnjom montažnih kućica, a zapošljava oko 1000 radnika. Je li uzrok požara tehničke prirode ili je u pitanju ljudski faktor bit će poznato tek nakon očevida, no sigurno je da će štete biti milijunske.

Ipak, u jutarnjim je satima vatra stavljena pod nadzor, ali procjene su da će gašenje potrajati cijeli dan. Ima i ozlijeđenih.

‘Vatrogascima je sinoć gašenje požara otežavala izuzetno visoka temperatura, noć, velika isijavanja i povremene eksplozije zbog salonita. Također, imali smo i jednu veću eksploziju čiji uzrok ne znamo. Tom prilikom jedna osoba je lakše ranjena u nogu, dok je jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade imao trovanje pa mu je pružena prva pomoć na licu mjesta’, rekao je za Klix.ba Mirsad Čamdžić, zapovjednik lokalne vatrogasne postrojbe.

Komentiraj