VIDEO: ‘Mašinko’ predstavio animirani videospot za pjesmu “Rijetka sprava”

Filip Bušić

Mjesec dana prije zagrebačkog koncerta, punk rock bend ‘Mašinko ‘predstavio je animirani videospot za pjesmu “Rijetka sprava”.

Za režiju, animaciju i dizajn videospota zaslužna je Ira Bulić, akademska umjetnica koja radi pod imenom Nisam Tapir. Iza sebe broji reference za rad na autorskim animiranim filmovima, televizijskim reklamama, filmovima drugih autora, a bavi se i izradom plakata te ilustracijom. Montažu potpisuje Valent Balun.

“Rijetka sprava” druga je pjesma s Mašinkovog zadnjeg izdanja koja je dobila svoj videospot. Sa split albuma ‘Godina majmuna / Majmun godine’ (2016.), snimljenog zajedno s osječkim punkerima ‘Debeli precjednik’, ranije je već izašao i videospot za pjesmu “Srkijev san 21”.

‘Mašinko’, kao jedno od relevantnijih imena regionalne nezavisne scene, nastupit će 23. veljače u zagrebačkom Vintage Industrialu.

Početkom veljače objavit će maxi singl s dvije nove pjesme koje će svoju live premijeru doživjeti na koncertu. Pjesme će izaći digitalno, ali i fizički na 7” picture discu za kojeg je vizual radio poznati street artist CHEZ 186.

Ulaznice za koncert:

Vintage Industrial Bar (Savska 160)

Dirty Old Shop (Tratinska 18)

facebook.com/events/409929756105318/

facebook.com/masinkoZG/

Komentiraj