VIDEO: IZ NACIONALA FC PORUČUJU: “Ovo je najveća sramota našeg sporta”

Luka Stanzl/PIXSELL

Malonogometna derbi utakmica između Futsal Dinama i Nacionala u dvorani II Doma sportova prekinuta je sinoć zbog tučnjave, u kojoj su navijači Dinama uletjeli na teren nakon verbalnog sukoba s predsjednikom Nacionala Ivicom Đolom. Stradao je i vratar Nacionala Ivan Pavlić, koji je zaradio nekoliko udaraca.

Prije incidenta, Nacional je vodio s 2:0, a BBB-i su od početka susreta skandirali ‘tovarske pič**’ i ‘ubi tovara’, osvrčući se na učlanjenje momčadi Nacionala u Hajduk.

Predsjednik Nacionala Ivica Đolo za Index je rekao kako su BBB-i vrataru Pavliću razbili glavu, udarili još nekoliko igrača, a srpskim igračima iz redova Nacionala prijetili kako će ih zaklati. “Najprije su napali nas iz uprave koji smo bili na tribinama. Čuvala nas je policija u civilu, no nije ih to pokolebalo da napadnu i njih. Nakon toga su upali u teren i tukli su koga god su stigli”, rekao je Đolo nakon incidenta.

“Što reći o navijačima koji naprave ovako nešto kad im momčad gubi i kad je posve nemoćna”, zaključio je predsjednik Nacionala.

Pocinjemo Futsal Dinamo : FC Nacional Zagreb
Futsal Dinamo BBB

Posted by Nacional Zagreb FC on Wednesday, March 30, 2016

Iz Nacionala su se noćas oglasili priopćenjem, u kojem naglašavaju kako su duboko razočarani ponašanjem navijača Futsal Dinama.

“Sramotnim smatramo istup glasnogovrnika kluba Futsal Dinama Luke Capana koji je izjavio da je povod incidentu provakacije od strane Nacionala i koji je na taj način opravdao sve što se događalo na terenu. Još je sramotnija izjava trenera Futsal Dinama Miće Martića koji je optužio čelnika našeg kluba za provociranje koje se nije dogodilo i koji je nakon utakmice u službenim prostorijama prozivao Upravu Nacional Zagreb za incident”, navode iz Nacionala.

Dodaju i kako su malonogometaši Futsala tijekom incidenta samo promatrali i za sve okrivili pojedince od kojih se sada ograđuju, a prije utakmice su se kleli u njihovu vjernost. “Futsal Dinamo je pokazao da zbog čega postoji i koji su njihovi konačni ciljevi a ti ciljevi nemaju veza sa sportom i natjecanjem. Svakom čovjeku zdravog razuma je bilo jasno da se ovaj incident samo čekao i eskalirao je večeras. Uprava kluba je u više navrata protestirala prema sucima koji su u više navrata oštetili Nacional Zagreb. Zbog grube te pogibeljne igre igrača Futsal Dinama koji nam nisu mogli parirati igrom na terenu pa su se iživljavali grubim stratovima uz sudačko dopuštenje”, dodaju.

Posebno ističu grubi start na Kristjanu Čujecu, kojem se pomoć ukazivala nekoliko minuta, a suci nisu dosudili ni prekršaj. “Suci su se prepali atmosfere i to je bilo vidljivo. U posljednjim sekundama prvom poluvremena semafor je zakazao i mi u Nacionalu smo mislili je je vrijeme isteklo, međutim samo su iz Futsal Dinama znali o čemu se radi i da u stvari ostaje još jedna minuta za igranje. Zar je zabranjeno navijati za svoj klub usred Zagreba?”, pitaju se.

Video napada

Posted by Nacional Zagreb FC on Wednesday, March 30, 2016

“Naša Uprava kluba i igrači su od sudaca tražili objašnjenje i taj čin je izazvao revolt huligana na tribinama koji su krenuli u obračun sa Upravom i igračima Nacionala Zagreb. Nisu se birala sredstva da se nanese šteta našem klubu, a u pomoć huliganima priskiočili su i zaštitari kluba osnosno članovi koji samo odrađuju taj posao za vrijeme utakmice.”

Iz Nacionala nastavljaju kako je vratar Ivan Pavlić nokautiran pred očima predsjednika i igrača Futsal Dinama, koji uopće nisu reagirali. “Futsal Dinamo je morao hitno reagirati i poslati pismo isprike prema Nacionalu Zagreb, međutim i to se nije dogodilo jer im treba vremana da slože konstrukciju sa lažima kako bi obmanuli javnost”.

Osvrću se i na vrijeđanje upućeno srpskim igračima u redovima Nacionala. “”Ubij srbina…, Budemo vas vješali…, Srbe na vrbe…” pa preko navijanja “Ubij, ubij tovara…, jebo vas Hajduk..” je samo dio repertoara navijača koji vode taj klub. Zar je to poruka našim internacionalcima koje traži pola Europe a oni su izabrali da brane boje hrvatskog kluba? Zar oni misle da će strategijom zastrašivanja doći do rezultata? Ovo večeras je bila neviđena sramota koju hrvatski sport nikad nije doživio”, poručuju-

Zaključuju da razumiju revolt navijača Futsal Dinama zbog nemoći svog kluba u večerašnjoj utakmici, koji je sinoć bio nadigran, ali obračunavati se s igračima na ovaj način ne spada u domenu sporta, poručuju. “Ovo je najveća sramota našeg sporta i očekujemo od nadležnih da najrigiroznije sankcioniraju organizatora utakmice i sve sudionike ove sramote”, stoji u priopćenju Nacionala.

Komentiraj