facebook.com

VIDEO: Francuski velikan elektronske glazbe Saint Germain nastupa 7. studenog u Tvornici kulture

Velikan elektronske glazbe St Germain je nakon 15 godina studijske stanke krenuo na svjetsku turneju na kojoj promovira novi album ‘St Germain’ koji je izašao u listopadu.

Francuski glazbenik nastupit će 7. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Na novom album surađivao je s afričkim glazbenicima, u elektroničke loopove je uklopio neke od afričkih tradicionalnih instrumenata poput kore, balafona, peul violine, sokua i žičanog instrumenta n’goni, sve u kombinaciji s električnom gitarom, klavijaturama i saksofonom.

Neke od vokala u pjesmama otpjevali su malijski i senegalski glazbenici. Album nudi iznimno glazbeno putovanje koje spaja tradiciju s modernim zvukom, dvadeset godina nakon uspješnog album ‘Boulevard’, petnaest godina nakon nagrađivanog ‘Tourista’ te nekoliko svjetskih turneja.

Na albumu ‘St Germain’ surađivao je i s klavijaturistom Didierom Davidasom iz Martiniquea, brazilskim perkusionistom Jorgeom Bezerrom (Joe Zawinul Syndicate), senegalskim basistom Aliouneom Wadeom (Ismael Lo) te saksofonistom Edouardom Laborom iz Guadeloupea.

Nabrojimo neke pjesme s albuma ‘St Germain’: Hanky Panky, Mary L, Forget Me Not, Sittin’ Here, Voila, Family Tree…

Zagrebački koncert trebao bi početi u 21 sat, od 20 sati glazbu počinje ‘puštati’ Blacksoul koji je zadužen i za after party.

Za ljubitelje elektronskog zvuka, deep housea i fuzije elektronike, bluesa i jazza, St Germain je još uvijek nezaobilazan izbor.

https://youtu.be/9FINlFeMQPA

https://youtu.be/8XdK6S-FW3g

https://youtu.be/csNU9w-x70I

Komentiraj