Indie velikani Dinosaur Jr zbog bolesti člana benda J Mascisa otkazali su ostatak europske turneje, a među otkazanim datumima je i zagrebački nastup koji je trebao biti na rasporedu u Tvornici kulture ovog petka 24. lipnja.

J Mascis se jučer morao hitno avionom vratiti u SAD i svi nadolazeći koncerti su otkazani. Zagrebački koncert band će pokušati uvrstiti u svoju iduću turneju na jesen, o čemu će više informacija biti poznato uskoro….

“Dinosaur Jr has to regrettably cancel the remaining shows on the tour this week as J Mascis is dealing with a minor health issue. We hope to make it back to Zagreb soon”, piše u izjavi za javnost.

Povrat novca za sve kupljene ulaznice za zagrebački koncert moći će se ostvariti od petka 24. lipnja od 9 sati na mjestima gdje su kupljene.

“Give a Glimpse Of What Yer Not” bit će njihov jedanaesti album i prvo izdanje od fantastičnog “I Bet On Sky” iz 2012. godine.

Album sadržava ukupno jedanaest skladbi: “Goin Down”, “Be A Part”, “I Told Everyone”, “Love Is…”, “Good To Know”, “I Walk For Miles”, “Lost All Day”, “Knocked Around”, “Mirror”, “Left/Right” i “Tiny” koja je već predstavljena kao prvi singl.

Devet pjesama autorski potpisuje gitarist J Mascis, dok je dvije napisao i otpjevao basist Lou Barlow.

Dinosaur Jr. nalazi se na velikoj svjetskoj turneji koja će do kraja studenog sadržavati čak 66 koncerata. Među zakazanim datumima je i srpanjska serija nastupa s bandom Jane’s Addiction.

Grupa u sastavu J Mascis, Lou Barlow i Murph spada u red najutjecajnijih američkih i svjetskih indie bendova posljednjih 30 godina. Karakterističan i moćan zvuk benda nošen izuzetno prepoznatljivim Mascisovim vokalom i nevjerojatnom energijom živih nastupa nisu se puno mjenjali od samih početaka pokazujući koliko su sigurni u svoju glazbu. Dođite na koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture 24. lipnja…

Ulaznice u pretprodaji iznose 140 kn, a na dan koncerta 160 kn.

Prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Komentiraj