VIDEO: Bura stvara poteškoće na Jadranu, zatvorene brojne ceste

Goran Kovacic/PIXSELL

Za sav promet, zbog olujnog vjetra zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala DC8  Karlobag-Sveta Marija Magdalena i autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Buru su na svojoj koži dobro osjetili ljudi koji su se jučer našli na Paškom mostu, a koje je zamalo odnijela bura koja je puhala 170 kilometara na sat.

 

Na dionici Jadranske magistrale DC8 između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Na dionici magistrale Senj-Karlobag DC8 obavezna je zimska oprema.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme. U Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada slab snijeg (susnježica).

Danas, 14. ožujka, od 8 do 16 sati zbog radova na državnoj cesti DC404 između čvorova Draga i Vežica u smjeru Rijeke vozit će se jednim trakom, usporeno.

Od danas do 16. travnja vozit će se uz privremenu regulaciju prometa na državnoj cesti DC518 između naselja Antunovac i Ernestinovo kod skretanja za naselje Ivanovac (raskrižje sa ŽC4089).

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Do 20. ožujka zatvoren je granični prijelaz Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja. Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji. Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom otvoren je za vozila do 7,5 tona.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak (Rab) i Prizna-Žigljen (Pag); katamaranske linije: Jelsa-Bol-Split, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Komentiraj