VIDEO: BULJ: “HDZ i SDP su stari pajdaši i cijelo vrijeme surađuju oko podjela funkcija i odluka”

Saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj za Nacional.hr govori o nadolazećim parlamentarnim izborima i upozorava kako su ovi izbori prilika da se građani riješe dvije najveće stranke SDP-a i HDZ-a, koje cijelo vrijeme surađuju i odavno su u koaliciji.

Sve odluke i fotelje dogovaraju zajedno HDZ i SDP

“U ovom trenutku me ne zanimaju niti HDZ, niti SDP, jer su oni jedna duša, jedno tijelo. Pokazalo se da njih dvoje surađuju oko svih bitnih stvari i oko podjela funkcija”, naglasio je Bulj i dodao kako je upravo zbog toga Most trn u oku zbog kojeg i jedni i drugi odbacuju moguću suradnju.

Miro Bulj je u razgovoru rekao da se Most ne boji izbora, ali pokazuje se da su odluke vladajućeg HDZ-a dvolične i smiješne

“Da HDZ vodi računa isključivo o sebi pokazuje i najnovija odluka da će na glasovanje moći i osobe u samoizolaciji uz maskice, a  sa druge strane kažnjavaju seljake s osam tisuća kuna zbog obrađivanja zemlje u vrijeme samoizolacije”, napomenuo je i dodao je kako je odgovornost na vladajućima da omoguće svima jednaka prava i mogućnosti.

Sve odluke Vlade donesene u svrhu izborne promidžbe HDZ-a

“Vladajućem HDZ-u se žuri na izbori isključivo kako bi iskoristili ovu situaciju sa koronavirusom da dobiju povjerenje građana kojima su upravo zbog toga propisane mjere pomoći koje u ovom trenutku koriste za političku promociju”, kaže Bulj i dodaje kako se može vidjeti i da se Stožer u kojeg su građani imali povjerenja pretvara u promidžbu HDZ-a.

MIlanović, Plenković i Jandroković pajdaši iz diplomacije

Komentirao je i predsjednika Milanovića za kojeg očekuje kako će se lako dogovarati sa premijerom Plenkovićem, jer, kaže, njih su dvojca stari “pajdaši” iz diplomacije kada Plenković nije bio član HDZ-a.

“Mi sada imamo situaciju u kojoj su Plenković, Milanović i Jandroković ljudi Mate Granića i cijelo vrijeme surađuju”, kazao je.

Prijedlog MOST-a da se parlamentarni izbori obave elektronskim glasanjem odbijen

“Izbori su praznik demokracije i veselim se izborima, ali žao mi je da je odbijen prijedlog MOST-a da se ovi izbori zbog specifične situacije obave elektronskim putem, čime bi se dodatno smanjila mogućnost širenja koronavirusa”, kazao je Bulj i dodao kako se jedino boji mogućeg scenarija da Stožer kaže kako se virus ponovno proširio i da se glasanje zaustavlja.

“Naravno ta odluka ne bi bila obvezujuća za članove HDZ-a”, dodao je.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku:

 

Komentiraj