VIDEO: Brazilski predsjednik ima koronavirus, namjerno kršio mjere i ismijavao virus

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro ima koronavirus, javlja brazilski CNN.

“Test je pokazao da sam pozitivan”, rekao je Bolsonaro s maskom na licu okupljenim novinarima u utorak poslije ručka pa dodao:

“Samo mi pogledajte lice, dobro sam”, dodao je Bolsonaro, skinuo masku i nastavio razgovarati s novinarima.

Bolsonaro je iznova tijekom cijelog trajanja pandemije relativizirao koronavirus, nije se pridržavao fizičke distance, čak i nakon što je Brazil postao koronavirusom druga najpogođenija država svijeta nakon SAD-a, s više od 65 tisuća  umrlih i preko 1,6 milijuna potvrđenih slučajeva zaraze.

Izvodio šale na račun koronavuirusa

Brazil je prve žrtve od koronavirusa potvrdio u ožujku, a ekstremno desni i populistički nastrojeni Bolsonaro zbijao je šale na račun korone. Govorio je da će je preboljeti kao običnu prehladu i to zbog toga što je ranije bio odličan sportaš.

Kršio mjere i sudjelovao u masovnim okupljanjima 

Bolsonaro je od tada nastavio s kršenjem svih mogućih mjera protiv koronavirusa, sudjelovao je na političkim skupovima, druženjima i masovnim okupljanjima. Često je masku nosio na potpuno krivi način ili je nije nosio uopće.

Bolsonarov pozitivan test na koronavirus dolazi svega tri dana nakon što je ručao s američkim ambasadorom Toddom Chapmanom u brazilskoj prijestolnici Braziliji. Nitko na tom druženju nije nosio masku.

Komentiraj