VIDEO: Blatter zatrpan novcem

Autor:

Sepp Blatter nakon najave svog odlaska iz FIFA-e prije dva mjeseca, prvi put se pojavio pred novinarima.

Prije samog početka press konferncije, komičar Simon Brodkin je ušao u prosot FIFA-a te je Blattera zasuo novčanicama, aludirajući na problem korupcije u svjetskoj nogometnoj federaciji.

 

  • Blattera je šala uplašila, povikao je za svojim osiguranjem te nakon toga vidno ljut napustio pressicu.

 

“Dame i gospodo, moramo prvo počistiti ovdje. Ovo nema veze s nogometom. Vraćam se brzo”, rekao je te napustio prostoriju.

Ovog proljeća je FBI u globalnoj akciji razotkrio korupciju na vrhu FIFA-e. Čelnici te svjetske organizacije su ili završili u pritvoru ili su za njima objavljene međunarodne tjeralice zbog davanja mita, utaje poreza i drugih kaznenih djela.

Blatter je osvojio novi mandat samo nekolio dana nakon velikog skandala. Pod pritiskom oporbe i istražitelja najavio je svoj odlazak s čela nogometne federacije.

Novi predsjednik FIFA-e birat će se 26. veljače 2016. godine. Blatter će skoro devet mjeseci ostati na čelu te organizaije, iako je svoj “oproštajni govor” imao prije skoro dva mjeseca.

“Ja neću biti među kandidatima. Ne bira se samo predsjednik FIFA-e, već novi predsjednik. Ja ne mogu biti nov, jer sam stari predsjednik”, kazao je Blatter, te je najavio da će se posvetiti svom hobiju, radijskom novinarstvu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)