Arhiva Nacionala

VIDEO: Apple udružio je snage s njemačkim proizvođačem poslovnog softwarea

Američki tehnološki div Apple udružio je snage s njemačkim proizvođačem poslovnog softvera u sklopu nastojanja da privuče više klijenata iz redova poslovne zajednice.

Partnerstvo bi kroz povezivanje aplikacija na iPhoneima i iPadovima sa SAPovom softverskom platformom za kompanije HANA trebalo znatno unaprijediti rad na mobilnim uređajima, pojasnile su dvije kompanije u zajedničkom priopćenju.

“Partnerstvo će transformirati korištenje iPhonea i iPada u poduzećima spajanjem inovacija i sigurnosti koje nudi iOS sa SAP-om stručnošću na području poslovnog softvera”, kazao je u priopćenju izvršni direktor Applea, Tim Cook.

Podsjetio je da je SAP lider na području poslovnog softvera i da se oko 76 posto poslovnih transakcija obavlja putem sustava njemačke tvrtke.

Informatički inženjeri dobit će upute za izradu aplikacija koje će koristiti funkcije HANA-e i Appleovih mobilnih operativnih sustava, navode kompanije.

“Mi ćemo pomoći isporučivati ‘žive’ podatke ljudima gdje god i kada god oni radili”, rekao je izvršni direktor SAP-a, Bill McDermott, o partnerstvu s Appleom. “Apple i SAP dijele predanost oblikovanju budućnosti”, dodao je.

Apple je uspostavio sličnu suradnju s IBM-om i Cisco-om u nastojanju da učini iPhone i iPad snažnim alatima za obavljanje posla u uredima i na terenu.

Komentiraj