facebook.com

Beck vrlo cijeni svoje kolege glazbenike

Američki alternativni glazbenik Beck je ponosan na svoje kolege glazbenike, s nekima često surađuje na projektima ili u sklopu turneja. Njegova The Night Running Tour se održavala do kraja listopada, turneju je popratilo posebno izdanje, a nastupi se nastavljaju u sklopu skorašnjih velikih festivala.

Bek David Hansen-Campbell (8. srpnja 1970.) američki je glazbenik i tekstopisac rođen u gradu Los Angelesu, Kalifornija. Nakon razvoda roditelja ostaje s majkom i bratom u L.A.-u, gdje na njega utječe širok spektar glazbe, od hip-hopa do latino glazbe, kao i umjetnička scena tog vremena.

Nakon napuštanja srednje škole, posvetio se samoobrazovanju i putovanjima. U Njemačkoj je provodio vrijeme s djedom, po povratku u L.A. na prijelazu desetljeća nastupao je svugdje, od punk-klubova do kafića. Nezavisna izdavačka kuća Bong Load Custom Records otkrila je njegov talent i izdana je singlica ‘Loser’. Pjesma je izazvala pravu senzaciju, velike izdavačke kuće su se bijesno nadmetale kako bi Beck potpisao za njih, on je odabrao kuću Geffen, za koju i danas izdaje.

Album ‘Mellow Gold’ napravio je 1994. godine mainstream uspijeh i stvorio od njega priznatog glazbenog umjetnika. Izdao je više albuma, nezavisnih izdanja i suradnji. Podsjetimo na uspješan uradak ‘Colors’ iz prošle godine…

Beck je jedan od najistaknutijih predstavnika alternativne glazbe 1990-ih, ne mari za konvencije žanra kombinirajući različite, često oprečne stilove te spaja živu instrumentalnu glazbu sa sempliranom.

Komentiraj