VIA KINO u Velikoj Gorici: Hedonistička nedjelja uz gin, kestene, dobar blues i tartufe

U središnjem velikogoričkom parku u nedjelju se održalo Via KINO; događaj koji je spojio film, gin i gastronomiju.

Poznati filmski klasik iz 1980. godine ‘The Blues Brothers’ na filmsko su platno središnjeg velikogoričkog parka doveli organizatori Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji sa Motovun film festivalom.

Filmsku večer obogatio je pravi uvid u to kako izgleda lov na tartufe, što je otkrio tartufar. Kušao se autohtoni gin s potpisom boutique destilerije Brigljević, a cijelo događanje obogatili su food truck specijaliteta Marina Medaka i pečeni kesteni iz Turopolja.

TZ ZŽ

“Od 2015. proizvodimo prvi hrvatski craft gin pod imenom Flying Cat”, rekao je vlasnik destilerije Miljenko Brigljević. Njegova destilerija je tradicijski obiteljski posao kojim se bave od 2002. godine, a za svoje proizvode su višestruko nagrađivani kako za kvalitetu tako i za dizajn bova i etiketa. “U našoj destileriji redovno održavamo gin radionice i specijalizirane tastinge uz prethodnu najavu na kojima možete saznati gdje, kad i kako je nastao gin, koji stilovi gina postoje, što je to craft gin i kako se on proizvodi danas”, dodao je.

Via KINO dio je destinacijske kampanje VIA VINO. “Vinarije Zagrebačke županije zovu vas na uživanje u dolasku jeseni, vinu, hrani, filmu, umjetnosti i glazbi. Zato krenite Via VINO”, naglašavaju iz TZ-a Zagrebačke županije.

TZ ZŽ

Manifestacija traje do 15. studenog, a na jednom mjestu po prvi puta okuplja vinske, gastronomske i kulturne sadržaje širom Zagrebačke županije. Vinarije u okolici Zagreba u tom će razdoblju otvoriti svoja vrata, uz niz kvalitetnih dodatnih sadržaja poput projekcije filma u vinogradu, koncerata te izložbi okruženima već većini poznatim ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika.

“Ključno je za naglasiti kako se ne radi o jednodnevnoj manifestaciji – nego o četiri vikenda kroz mjesec dana, dakle cijelomjesečnoj kampanji, uz puno raznolikih kvalitetnih događanja, a sve se vrti oko vinara Zagrebačke županije tj. promociji vinske ceste zagrebačkog zelenog prstena. Jedan od ciljeva TZ Zagrebačke županije je pozicionirati zagrebački zeleni prsten prema Zagrebu kao idealnu vikend destinaciju, a upravo ovakvim kvalitetnim i zaokruženim događanjima stvara se motiv dolaska”, poručila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Dodala je da će nakon spajanja enogastronomije sa glazbom i filmom uskoro spojiti izložbe i vino.

TZ ZŽ

Komentiraj