Veliki Krešimir Ćosić je uz košarku volio i glazbu i čitanje

Krešimir Ćosić rodio se 26. studenog 1948. godine u Zagrebu, a odrastao je u Zadru gdje je i počeo veliku košarkašku karijeru. Prošle godine u javnosti je predstavljena njegova biografija koju je uredila njegova kći Ana Ćosić Pajurin. Između ostalog ona je o svom ocu rekla:

“Kada je bio mlad, volio je Beatlese i sve što je tada bilo u modi. Kada je bio nešto stariji, kada sam ja bila mala, obožavao je mjuzikle, a najdraži mu je bio Guslač na krovu. Sve ih znam napamet. Volio je i predstave, opere, muzeje… Jedne godine otišla sam s njim za vikend u New York. Bili smo na treningu Celticsa i gledali Dinu Rađu kako trenira, oni su se pozdravili i malo popričali, a ja sam jedva čekala da odemo na Broadway na Mačke. U Washingtonu bismo stalno išli po muzejima. To nam je bila normalna stvar. Subotom se ide u muzej. Obožavao je i klasičnu glazbu. Kod kuće smo imali sve, od Beethovena do zborova. Nije baš tipično, ali eto.

On je jako puno čitao kada je bio slobodan. Ležao bi, čitao i podcrtavao. Nema knjige u kojoj nešto nije obilježeno. Kao vratit će se, ali mislim da se nikada nije vratio jer je već bio na sljedećoj knjizi. Povijesne romane, autobiografije, stručnu literaturu… to je baš volio.”

Komentiraj