Velika racija u Njemačkoj: “Nećemo tolerirati islamističku…”

Autor:

Wikimedia Commons

Njemačka policija potvrdila je da se provode detaljne pretrage na 24 lokacije u sedam saveznih država povezanih s Islamskim centrom u Hamburgu, zbog sumnje u terorizam.

U priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova navodi se kako postoji sumnja u protudržavno djelovanje te podupiranje aktivnosti Hezbollaha.

Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser iz Socijaldemokrata lijevog centra (SPD) rekla je da je IZH dugo bio pod nadzorom njemačkih obavještajnih službi i da je kategoriziran kao “islamistički”.

“Posebno sada je važno reći: ne toleriramo islamističku propagandu ili antisemitsku i antiizraelsku agitaciju“, poručila je ministrica Faeser.

“Drago mi je što se savezno Ministarstvo unutarnjih poslova snažno zalaže za zabranu. Uvjeren sam da će ovaj proces biti u potpunosti okončan i da će IZH uskoro biti zatvoren”, kazao je SPD-ov predstavnik Andy Grote, ministar unutarnjih poslova Hamburga, prenosi Deutsche Welle.

Njemačke obavještajne službe vjeruju da IZH ima velik utjecaj na pojedine džamije i udruge, ili ih čak kontrolira.

Jedna džamija kojom upravlja IZH je džamija Imama Alija u Hamburgu, poznata kao Plava džamija.

Udrugu su osnovali 1953. iranski imigranti. Prema navodima Ministarstva unutarnjih poslova, njihove aktivnosti usmjerene su na širenje iranskih revolucionarnih ideja.

OZNAKE: Njemačka, Hezbollah

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.