Večeras promocija knjige Jadranke Kosor ‘Premijerka’

U ponedjeljak u 19 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma održat će se promocija knjige ‘Premijerka’ bivše hrvatske predsjednice Vlade Jadranke Kosor.

Na promociji knjige sudjelovat će autorica Jadranka Kosor, urednik knjige Velimir Visković, kao i Žerko Puhovski, Sonja Šarunić, Mirko Galić i Zoran Komar.

Knjiga izlazi u nakladi Ljevak.

Jadranka Kosor svoju je novu knjigu najavila prošlog mjeseca u razgovoru za Nacional. Poručila je da knjiga nije obračun ni s kime.

“Knjigu sam pisala dugo, zastajala sam u pisanju, odustajala i opet se vraćala, popravljala, dodavala i oduzimala. Ali posljednjih nekoliko mjeseci prošle godine sve mi je postalo lako i jasno, dogovorila sam se sama sa sobom kakvu knjigu želim i onda sve napisala u jednom dahu. Rukopis sam, srećom, završila prije virusne krize i to se pokazalo zaista sretnom okolnošću. Izlazak knjige u život nije, dakle, tempiran, vrijeme izlaska iz tiska je igra slučajnosti, a ja sam zahvalna Nakladi Ljevak što nije odustala i što se bori i u ovim posebno teškim uvjetima za izdavače. Osim toga, tko bi početkom godine pomislio da će se izbori iznenadno zbrzati i navrat-nanos održati usred ljeta”, kazala je u razgovoru za Nacional Kosor.

Dodala je da knjigu nije zamislila kao faktor uzburkavanja političke scene, u bilo kojem razdoblju, već kao neku vrstu autobiografije, zapisa o svom životu u novinarstvu i politici, ali i privatnom životu.

“Središnje mjesto u knjizi pripada pregovorima za ulazak Hrvatske u EU, koje sam vodila, što smatram najvećim svojim i postignućem vlade koju sam vodila. U knjizi sam se jako trudila oko činjenica, a pogled na politiku, uspone, padove, razočaranja, radosti i ljepotu politike, naravno da je sasvim osobno obojen. Jer to je moja knjiga, o mojim iskustvima i mojem viđenju događaja u kojima sam sudjelovala još tamo od kraja 1995. godine”, kazala je Kosor.

JADRANKA KOSOR: ‘Plenkoviću izbori idu na živce jer smatra da mu mjesto premijera pripada ako i dok on to hoće’

Komentiraj