Vatrogasne snage s više intervencija na potresom pogođenom području

Hrvatska vatrogasna zajednica u četvrtak je izdala priopćenje o angažmanu vatrogasaca na području Sisačko-moslavačke županije koji su zbog povoljnijih vremenskih uvjeta u srijedu angažirali više vatrogasnih snaga i nastavile s radom na intervencijama.

Prema obrađenim podacima, na području Gline, Siska i Petrinje angažirano je ukupno 231 vatrogasaca sa 64 vatrogasna vozila, a evidentirana je 191 vatrogasna intervencija.

“Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. 12. 2020. do dana 14. 1. 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 8377 vatrogasaca s 2070 vatrogasna vozila, a odrađeno je 9482 intervencija. Ovo su trenutno obrađeni podaci i broj će se sigurno povećati”, stoji u službenom priopćenju.

Prilikom posjete i obilaska područja koja su pogođena potresom u srijedu je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović pohvalio rad i angažman vatrogasaca, a kako navode u priopćenju najavljena je i sanacija objekata u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

“Vatrogasci s područja Grada Zagreba su 13. siječnja imali 36 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crjepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na navedenim tehničkim intervencijama sudjelovalo je ukupno 170 vatrogasaca sa 70 vatrogasnih vozila”, navedeno je u priopćenju, a na području Zagrebačke županije bilo je 13 intervencija u kojima je sudjelovalo ukupno 37 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila.

Komentiraj