Taste and Travel festival

VATROGASAC: “Doručak, ručak, užina i večera su se dijelili kad su dolazili ministri, vojska, novinari..”

‘Poštovani predsjedniče Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije, gospodine Zorane Smoliću, ovim Vam putem želim reći da je Vaša izjava tužna i sramotna”, započinje pismo Šime Ševerdija, dobrovoljni vatrogasac DVD-a Zaton i redovni student.

Nastavak je sočan i delikatan:

“Objasnite mi molim Vas tko to radi doručak, ručak, užinu i večeru za nas vatrogasce koji smo danonoćno na terenu? Gdje je jučer (petak op.a.) bio ručak kad je gorilo u zaleđu Vodica (predio Leć) i kad smo moji kolege i ja proveli gotovo 9 sati na terenu? Koliko se spremilo obroka za 120 intervencija koje je upisala moja interventna grupa (nisu svih 120 bili preko 6 sati, ali ih je bilo sigurno 50 takvih). Doručak, ručak, užina i večera su se dijelili SAMO u ovim egzodusima, odnosno u ovim požarima na koje su dolazili ministri, vojska, novinari. To je svega 2-3 % ukupnih intervencija. Može Vas sram biti govoriti kako je bolja hrana na požaru nego u našim kućama jer mi Gavrilovićev mesni narezak izlazi na nos. A za dobiti i takav obrok moramo provesti i do 8 – 10 sati, te prijeći više kilometara sa 25 kilograma na leđima’, napisao je ljutiti vatrogasac.

Tako čađavi i umorni, nerijetko i gladni, dodao je, po dolasku kući moramo čitati ove Vaše izjave, koje ste Vi ničim izazvani dali u novine.”, donosi portal Šibenik.in.

Komentiraj