Varga i Curić 26. ožujka na sudu, Karamarko i Todorić bit će ispitani kao svjedoci

Optuženici iz afere SMS Franjo Varga i Blaž Curić pojavit će na Županijskom sudu u Osijeku 26. ožujka, a tada će kao svjedoci biti ispitani bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko i nekadašnji vlasnik Agrokora Ivica Todorić, javlja Večernji list.

Podsjetimo, Franju Vargu se tereti da je od sredine 2017. do 20. rujna 2018. izrađivao lažnu prepisku “u namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja” na suđenju Zdravku Mamiću, kao i u postupku izručenja Ivice Todorića iz Velike Britanije.

Kreirao je neistinitu SMS prepisku kojom se htjelo javno prikazati da je bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan pokušavao utjecati na osječke suce da osude Zdravka Mamića.

Krivotvorio je, vjeruju tužitelji, i prepisku između premijera Andreja Plenkovića i bivše ministrice Martine Dalić te između Ivana Crnjca, Damira Kuštraka i Ante Ramljaka, bivšeg povjerenika Vlade RH u Agrokoru.

Blaža Curića tereti se da je  nabavljao telefonske brojeve nužne za kompromitaciju,  a treba podsjetiti da je tako nabavio i telefonski broj Premijera Plenkovića i tadašnje Potpredsjednice Martine Dalić

Komentiraj