UŽIVO: Hrvatska saznala suparnike na Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Autor:

21.11.2023., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za UEFA Euro 2024, skupina D, Hrvatska - Armenija. Josip Juranovic, Borna Sosa, Andrej Kramaric Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija doznaje protivnike u skupini na Europskom prvenstvu, koje se igra od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine u Njemačkoj.

Hrvatska je u trećoj jakosnoj skupini ždrijeba i ne može izbjeći neku od nogometnih sila iz prve jakosne skupine: Njemačku, Portugal, Francusku, Španjolsku, Belgiju ili Englesku. Iz druge će joj na putu biti netko iz kruga u kojem se nalaze Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija.

Posljednja je četvrta jakosna skupina s nekoliko kvalitetnih reprezentacija. U njoj su Italija, Srbija i Švicarska, a naknadno će upasti tri reprezentacije koje će mjesto izboriti kroz dodatne kvalifikacije. Kroz mini-turnire do Eura mogu: Wales, Finska, Poljska i Estonija, zatim BiH, Ukrajina, Izrael i Island te Gruzija, Luksemburg, Grčka i Kazahstan.

Kuglice u će izvlačiti nogometne legende Gianluigi Buffon, Angelos Charisteas, Tomaš Rosicky, Brian Laudrup, Steve McManaman, Ricardo Quaresma, Wesley Snijder, Sami Khedira i David Silva.

SKUPINE:

Skupina A: Njemačka, Mađarska, Škotska, Švicarska

Skupina B: Španjolska, Albanija, HRVATSKA, Italija

Skupina C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Skupina D: Francuska, Austrija, Nizozemska, pobjednik playoffa A

Skupina E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, pobjednik playoffa B

Skupina F: Portugal, Turska, Češka, pobjednik playoffa C

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.