EPA/SERGEI ILNITSKY

WORLD CUP 2018: Hrvatska u grupi D s Argentinom i Islandom, otvaramo s Nigerijom u Kalinjingradu

Hrvatska će derbi Svjetskog prvenstva slijedeće godini imati u skupini D s Argentinom, kuglicu nam je izvukao upravo legendarni Argentinac Diego Armando Maradona. Luka Modrić vs Leo Messi, El Classico u malom.

U nastavku ždrijeba Hrvatskoj su dodijeljeni Nigerija s kojom se otvara Mundijal 16.6. u Kalinjingradu, Argentina je 21.6. u Nižnji Novgorodu a uvodnu skupinu završavamo u Rostovu protiv Islanda.

Skupine:

A – Rusija, Urugvaj, Egipat, S. Arabija

B – Portugal, Španjolska, Iran, Maroko

C – Francuska, Peru, Danska, Australija

D – Argentina, HRVATSKA, Island, Nigerija

E – Brazil, Švicrska, Kostarika, Srbija

F – Njemačka, Meksiko, Švedska, Koreja

G -Belgija, Engleska, Tunis, Panama

H – Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan

Nakon pozdravnih riječi ruskog predsjednika Vladimira Putina i predsjednika FIFA-e Giannia Infantina (HRT VIDEO) zarolale su kuglice s tisućama želja, strepnji i nada.

Na ždrijebu je prisustvovalo više od 1,400 gostiju, među kojima i 30 od 32 izbornika reprezentacija sudionika World Cupa. U Moskvu jedino nisu doputovali urugvajski izbornik Oscar Tabarez, te australski izbornik jer ga ‘Soccerosi’ još uvijek nemaju nakon što je Ange Postecoglou podnio ostavku.

Hrvatsku delegaciju u Moskvi uz predsjednika HNS-a Davora Šukera i izbornika Zlatka Dalića, činili su direktor HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, team managerica Iva Olivari, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac te glasnogovornik Tomislav Pacak. Ždrijebu je prisustvovala i legenda ‘Vatrenih’ Zvonimir Boban, ovoga puta u ulozi posebnog savjetnika za nogometna pitanja predsjednika FIFA-e Giannija Infantina.

Ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva 2018. održava se u Moskvi. Voditelj ceremonije legendarni je engleski nogometaš Gary Lineker, a kuglice s imenima reprezentacija izvlače nogometne legende Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan i Carles Puyol i Nikita Simonjan.

Svjetsko prvenstvo održava se od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine u Rusiji.

Jakosne skupine za ždrijeb SP-A

Prva skupina: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

Druga skupina: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska

Treća skupina: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran

Četvrta skupina: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija

 

Komentiraj