Uživajte u blagdanima uz vrhunsku istarsku kapljicu vinarije Arman Marijan Wines

Autor:

Vinarija Arman Marijan Wines

Ulazimo u blagdansko doba, vrijeme kada je potrebno odabrati najbolja vina koja će pristajati vašim svečanim jelima. Renomirana obiteljska vinarija Arman Marijan Wines iz Istre još od 1880-ih nudi raznoliku paletu vina, a koju su nedavno preuzele Marijanove kćeri Ines i Nina. Ovdje svaki vinoljubac pronalazi svoje omiljeno vino, ovisno o prilici i ukusu.

Uvedite svoje najmilije u vrhunsko gurmansko iskustvo kroz elegantne mjehuriće pjenušca Stanzia brut od grožđa malvazije istarske dobiven charmat metodom. Stanzia je izvrstan aperitiv koji se savršeno sljubljuje sa kamenicama, ribljim carpacciom i laganim morskim paštetama na tostu. Citrusne note korice limuna i mandarine čine glavninu izravnog karaktera ovog živahnog pjenušca, arome su čiste i jasne, te vjerujemo da će vašim gostima biti savršena uvertira u divno druženje.

FOTO: Vinarija Arman Marijan Wines

Nastavite u mediteranskom tonu, i odaberite Malvaziju Grand Cru, kraljicu vinarije. Izraz Grand Cru u vinskom svijetu uveli su Francuzi i on označava najbolju poziciju u vinogradu, gdje raste grožđe s najboljim potencijalom za proizvodnju vrhunskih vina. Upravo s tih najboljih pozicija i od tih starih pradjedovih loza, obitelj proizvodi zasebno vino iz kojeg je stvoren vrhunski brend – Malvazija Grand Cru koji niže zlatne medalje, a dvije je godine za redom bio proglašen najboljim vinom u Istri. Vino je skladno, zaokruženo, te mu živahna mineralnost pruža produženu pitkost, s blagim finalom na plod badema. Sljubite li je uz bijelu ribu ili hobotnicu, vašim će gostima probuditi sva osjetila.

FOTO: Vinarija Arman Marijan Wines

Volite li onaj twist tijekom večeri, odaberite Merlot. Krasi ga prozračno granitna crvena boja, mirisi marmelade od šljiva i zrele trešnje, potom se pridružuju začinske note. Vino se brzo otvara i slijedi crveni ribiz. Ovo je izravno vino, voćno i zrelo, koje pršti od raznih utisaka – svježe je i živahno, snažno, toplo, a tečno. Uživajte u njemu uz domaće njoke s divljači, nećete pogriješiti.

FOTO: Vinarija Arman Marijan Wines

Zaokružite blagovanje laganim desertom, cheesecakeom od skute i smokava sljubljen uz poluslatki bijeli Muškat. Mirisanje čaše muškata podariti će vam pregršt zrelog voća i buket rascvalih ruža, tako tipičnih za ovo vino. Jasnoća i finoća mirisa je izazovna. Otvara se prvo zrela kruška, potom primjese marcipana i na kraju zrela dunja. Krasi ga nježno gorki finiš na badem. Živjeli!

FOTO: Vinarija Arman Marijan Wines

FOTO: Vinarija Arman Marijan Wine

 

Saznajte više na www.arman.hr

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.