Uz malo truda izradite “samo svoj” proljetni parfem

Autor:

Unsplash/Guillaume M.

Uz malo truda i strpljenja izradite vlastiti parfem, koji će odgovarati vašoj osobnosti ili je namijenjen za različite prigode, otkriva portal stylecraze.com.

Parfem iz kućne radinosti nema otrovnih ili neželjenih dodataka. Karakter parfema određujete sami i time naglašavate vaše odjevne kombinacije, ljepotu ili namjeru. Na internetskoj stranici je opisano kako se stvaraju različite vrste parfema. Ne trebate biti usredotočeni na mirisna ulja, koja često mogu zamastiti odjeću te su obično preferirani oblik mirisa, koji možete sami brzo napraviti. Uvijek morate obratiti pozornost na gornje note, srednje note ili “srce” vašeg parfema, koje se stapaju uz bazu parfema te se zadržavaju satima. Uobičajene bazne note uključuju vaniliju, mošus, cedrovinu, pačuli. Izrada parfema je vještina, koja treba vježbu i iskustvo. Izbjegnite korištenje ulja te proučite recepte za izradu proljetnih parfema uz sastojke kao što su vanilija, ružine latice, lavanda.

  • 1/2 šalice visokopostotne votke
  • 1 šalica suhog cvijeta lavande
  • 2 štapića vanilije
  • 2 žlice biljnog glicerina
  • 15 kapi esencijalnog ulja lavande
  • 10 kapi ekstrakta vanilije

Započnite rezanjem štapića vanilije. Komadiće štapića i cvjetove lavande stavite u staklenu posudu. Ulijte alkohol u staklenku i poklopite.Ostavite ovu smjesu da odstoji sedam dana, nakon čega ćete procijediti sadržaj. Dodajte u tekućinu glicerin, esencijalno ulje lavande, ekstrakt vanilije i promiješajte. Ostavite parfem da odleži četiri do šest tjedana. Ponovo procijedite i prebacite u bočicu s raspršivačem.

  • Pregršt svježih ili suhih latica ruže
  • Šaka svježe ili suhe lavande
  • 1 štapić vanilije
  • visokopostotni alkohol ili votka

Kombinirajte cvijeće i vaniliju u čistoj, staklenoj posudi. Ulijte votku da pokrije suho cvijeće dok ne ispliva. Stavite poklopac i pustite da odstoji četiri do šest tjedana, a zatim procijedite i ulijte tekućinu u staklenu bočicu. Ukoliko ste alergični na neki od sastojaka ne pokušavajte ništa.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.