UTAJIVAČI POREZA Rađenović: Trenutno se radi na pedesetak slučajeva vrijednih 120 milijuna kuna

Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara s petnaest zaposlenih trenutno radi na pedesetak slučajeva teških oko 120 milijuna kuna, otkrio je zamjenik ministra financija Igor Rađenović u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno”.

 

  • Igor Rađenović rekao je da je optimalan način organizacije sustava, organizacija samostalnog sektora, savjetovan od međunarodnih kolega, kako bi učinkovito i precizno radili ono što je najvažnije.

 

– Oni to rade profesionalno i na temelju postojećih baza podataka, dobivamo informacije primjerice o štednji u inozemstvu. Građani se ne moraju bojati ‘poreznog USKOK-a’. Prijave građana primamo redovito, Porezna uprava radi svoj posao provjere, a Samostalni sektor bavi se većim ‘ribama’ – slučajevima za koje treba veća stručnost, vrijeme i mir – kaže Rađenović.

Nemam čime biti impresioniran, izjavio je Goran Marić.

– Svaki dužnosnik treba znati smisao, domet i važnost izgovorene riječi. Ministri zauzimaju medije, a sve se manje bave svojim poslom – a kada se to svede u vrijeme koje dolazi, zaključuje se da je to politikantski potez. Kao potkrijepu za to uzmimo nalaz Državne revizije kaže da Ministarstvo financija nije poduzelo u prošloj niti prethodnim godinama ni jednu propisanu radnju radi naplate koncesija! One su potpuno nenaplaćene! – kaže Marić.

Komentiraj