Usvojena žalba Angeline Jolie, bitka za djecu vraća se na početak

Angelina Jolie ostvarila je sudsku pobjedu u petak kada je sud u Los Angelesu usvojio njenu žalbu kojom je ona tražila da se smjeni privatni sudac John W. Ouderkirk koji je odlučivao o tome kome će pripasti djeca nakon razvoda slavne glumice i bivšeg supruga Brada Pitta. Njena žalba je usvojena jer sudac Ouderkirk nije razjasnio svoje poslovne odnose sa odvjetnicima Brada Pitta. Sudsko vijeće u Los Angelesu stoga je zaključilo kako sudac Ouderkirk ne može biti objektivan te se stoga stvara sumnja u njegovu nepristranost. Zbog toga će on biti smijenjen. Ta odluka znači da će se borba za skrbništvo nad petero maloljetne djece, za koje se smatralo da je okončano, ponovo vratiti na početak.

Glasnogovornik Brada Pita kazao je u povodu ove odluke kako je žalba usvojena zbog tehničkih pogrešaka u proceduri, ali da se činjenice nisu promijenile. Te činjenice, koje uključuju i mišljenja eksperata, dovele su do zaključka što je najbolje za djecu. Pittov odvjetnik Theodore Boutrous kazao je kako je diskvalifikacija suca taktika Angeline Jolie kako bi se spriječila provedba odluke suca Ouderkirka kojom slavni par dobiva zajedničko skrbništvo nad djecom, s čime se Angelina Jolie nije slagala.

Kao i mnogi slavni parovi, Angelina Jolie (46) i Brad Pitt (57) odlučili su se za angažman privatnog suca kako bi zaštitili privatnost tijekom procesa razvoda.  Službeno su se razveli u travnju 2019. nakon čega je trebalo donijeti odluku o podjeli imovine i skrbništvu nad djecom. Bivši bračni par ima šestero djece, a to su Maddox (19), Pax (17), Zahara (16),  Shiloh (15), Vivienne (12) i Knox (12). Njih pet je maloljetno.

Komentiraj