USPON NA EIFFELOV TORANJ Troje ‘penjača’ pobjeglo prije dolaska pariške policije

Autor:

Tri su osobe u bijegu u Francuskoj, nakon što su viđene kako se penju po jednom od najpoznatijih simbola Pariza Eiffelovom tornju, prenosi CNN. Sigurnosni agenti pozvali su policiji odmah nakon što su uočili ‘penjače’, ali oni su pobjegli prije dolaska policije na mjesto događaja.

Na mjesto događaja poslan je i policijski helikopter opremljen fotoaparatom koji otkriva toplinu. Jedinica za hitne intervencije pregledala je toranj, koji je na kraju ponovno otvoren za javnost.

 

  • Eiffelov toranj dvaput je evakuiran 2010. godine zbog bombaških prijetnji te jednom 2013. godine iz sigurnosnih razloga. Eiffelov toranj jedan je od zaštitnih znakova ne samo Pariza, već i cijele Francuske. Svake ga godine posjeti gotovo sedam milijuna ljudi.

 

Toranj je sagradio Gustave Eiffel, završen je 1889. godine kao dio ‘Universal Exposition’ kojim se slavila stogodišnjica Francuske revolucije. Visok 312 metara, metalni je toranj bio najviša građevina na svijetu sve do 1930. godine, kada je sagrađena zgrada Chrysler u New Yorku. Toranj je izvorno bio zamišljen kao privremena atrakcija, ali donesena je odluka da ga se zadrži kao stalnu atrakciju.

Prošle je godine predstavljen stakleni pod, napravljen u sklopu 38,4 milijuna dolara vrijednih renovacija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)