facebook.com

Uskoro počinje međunarodna medijska konferencija GEN SUMMIT 2017

Velika međunarodna medijska konferencija GEN SUMMIT 2017 (Global Editors Network) održat će se ove godine od 21. do 23. lipnja u Gradu Beču.

Konferencija će okupiti više od 750 urednika, direktora start-up poduzeća i medijskih inovatora iz 80 zemalja svijeta, a razgovarat će se o budućnosti novinarstva. Među sudionicima naći će se i mnogobrojni predstavnici hrvatskih medija i medijskih kuća iz regije.

Moto ovogodišnje konferencije glasi ‘Od post-istine do virtualne realnosti: kako ustrojiti budućnost medija’, a devedesetak uglednih govornika dotaknut će tema s kojima se danas suočavaju sve redakcije. Podijelit će važna iskustva u radu s novim tehnologijama i praksama, kao i naprednim vidovima suradnje te pokušati postaviti temelje za novinarstvo sutrašnjice.

Među glavnim govornicima nalaze se: Martin Baron (Washington Post), Campbell Brown (Facebook), Amy Webb (Future Today Institute), Ben Smith (BuzzFeed), Timothy Garton Ash (Oxford), Richard Gingras (Google), Amanda Farnsworth (BBC News) te mnogi drugi.

Prvi put ove godine samit će ugostiti i deset govornika iz kineskih tvrtki koji će podijeliti svoja iskustva s novim tehnologijama koje se primjenjuju u području medija, poslovnim modelima i monetizacijom.

Glavne teme koje će obilježiti preko 30 zakazanih sesija tri konferencijska dana su Dan prekida (Disruption Day), Dan inovacija (Innovation Day) i Dan suradnje (Cooperation Day).

Kao i dosadašnjih godina najboljim dostignućima u području podatkovnog novinarstva pretposljednji će dan konferencije biti uručene Data Journalism Awards. Natjecanje je ove godine organizirano u suradnji s tvrtkom Chartbeat, a prijavljeno je 573 projekta iz 51 zemlje s pet kontinenata.

Komentiraj