Uskok pretražuje stan rukovoditelja iz GSKG-a. Navodno su mu građevinari uredili stan kao mito za dobivanje poslova

U akciji policije i USKOKA tijekom četvrtka ujutro na području Zagreba uhićene su četiri osobe. Privedeni su zbog sumnje na korupciju u Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu (GSKG). Među privedenima je i rukovoditelj jedne službe zagrebačkog GSKG-a.

Trenutačno traje ispitivanje dvoje osumnjičenih, a još dvoje trebalo bi biti ispitano do kraja večeri, javlja N1 Televizija.

Index piše da je u tijeku pretres stana na zagrebačkom Srebrnjaku za koji se smatra da ga koristi rukovoditelj iz GSKS-u. USKOK sumnja da su mu građevinari, kao mito za namještanje poslova, obnovili taj stan.

Podsjetimo, policija je u GSKG-u već nekoliko dana. Tražili su račune vezane uz obnovu i intervencije nakon potresa. Izuzet je dio dokumentacije, radi se i prošloj i ovoj godini kao inkriminirajućem razdoblju.

Uhićene se sumnjiči za kriminal protiv gospodarstva, a jedna od uhićenih osoba je rukovoditelj jedne službe unutar tvrtke. N1 doznaje da se radi o voditelju hitnih intervencija u GSKG-u. Njega se sumnjiči da je u dogovoru s nekolicinom građevinara sudjelovao u davanju i primanju mita na poslovima koji su se financirali iz pričuve, i to za period od proteklih godinu i pol dana.

Policija i Uskok ušli u GSKG: Uhićene su četiri osobe, među njima i voditelj. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Policija: Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja idu u pritvor

“U završnoj smo fazi kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg su uhićene četiri osobe koje će biti predane pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u”, javili su iz policije.

 

Velika akcija policije i USKOK-a: Uhićene četiri osobe zbog sumnji na kriminal u sklopu Zagrebačkog holdinga

Komentiraj