UPREGNULA SE MAŠINERIJA Zastupnici HDZ-a prozvali oporbu, Daliju Orešković nazvali ‘prorokom apokalipse’

Autor:

28.02.2024., Zagreb - Sabor 21. sjednicu nastavlja glasovanjem o podnesenim amandmanima i raspravljenim tockama dnevnog reda, medju kojima je i oporbeni prijedlog za raspustanje Sabora.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

HDZ je u srijedu oporbene kolege prozvao da su u hrvatski javni prostor uveli govor mržnje, a Daliju Orešković da je postala „prorok apokalipse“.

Nismo stvarali državu zato da u njoj hodamo pognute glave zbog Andreja Plenkovića i njegova HDZ-a, izjavila je ta zastupnica, zazivajući izbore i tvrdeći da su oni koji mrze ovu zemlju, HDZ i njegov premijer.

Vi se Bogu molite da budu što kasnije, jer ne znate tko će vas primiti na listu, SDP ili Možemo, jer sami ne možete, rekla joj je Marija Jelkovac (HDZ), dodavši da za nju sigurno neće glasovati hrvatski branitelji koje je nazvala karcinomom društva.

„Vas i 99 posto zastupnika HDZ-a ne bi bilo nigdje da niste članovi pravomoćno osuđene bande HDZ-a“, uzvratio joj je Beljak.

Vi ste bukači i sijači govora mržnje koji radikaliziraju hrvatsko društvo, uzvraća oporbenim kolegama Andro Krstulović Opara (HDZ).

U jednom trenutku dio lijeve oporbe, osim Socijaldemokrata, napustio je sabornicu, što je komentirao Milan Vrkljan (PH).

Ovi koji su izašli nisu podržali pomoć Ukrajini, Zakon o hrvatskom jeziku i izbor Ivana Turudića jer je Njemačkoj izručio dva pripadnika zloglasne udbe, Perkovića i Mustača, rekao je.

Katarina Peović piknula Jandrokovića u živac, on joj uzvratio: ‘Vi ste nacionalna izdajica’. U sve se umiješao i Beljak

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.